vrijdag 21 december 2018

Collectief 'Behoud Wijdenboschbrug' vraagt aandacht voor gevaarlijke situaties op brug

Vooral zorgen over de schade die aan de brug wordt aangericht door ongelukken


Enkele bewoners in Commewijne hebben zich in een collectief gebundeld om aandacht te vragen voor situaties die naar hun mening een gevaar vormen voor de Wijdenboschbrug. Frank Dulam, vertegenwoordiger van de organisatie ‘Behoud Wijdenboschbrug’, zegt vandaag, vrijdag 21 december 2018, in de Ware Tijd, dat hij als individu vaak aan de bel heeft getrokken. 

Wat hem ertoe heeft gedreven een collectief op te richten, zijn de verkeersongevallen die zich recent hebben voorgedaan op de oeververbinding. Op maandag 10 december veroorzaakte een vrachtwagen een kettingbotsing op de brug. De truck ramde een personenauto met inzittenden die vervolgens andere voertuigen ramde. In het andere geval, twee weken daarvoor, was het een tourbus die een kettingbotsing veroorzaakte. In september liep een aantal personenauto's aanzienlijke schade op, nadat ze door een olietankwagen werden geramd.

Waar Dulam zich vooral zorgen om maakt, is de schade die aan de brug wordt aangericht wanneer zich zulke gevallen hebben voorgedaan. 'Het is onze enige brug en die moeten we koesteren.'

Hij wijst ook op de filevorming die zich bijna dagelijks voordoet en onderstreept het dreigend gevaar wanneer vrachtwagens en trucks met boomstammen in de file staan. 'File op een brug is on-kan, als er wat gebeurt, kun je geen kant op.'

Hij vertelt dat hij verschillende instanties zoals de politie, het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en de huidige districtscommissaris en diens voorgangers heeft benaderd met voorstellen om de verkeerssituatie aan te pakken en de filevorming te voorkomen. Een van zijn voorstellen is, dat er een aparte rijbaan wordt gecreëerd over de Van 't Hogerhuysstraat voor verkeer vanuit de Wijdenboschbrug voor een vlotte verkeersdoorstroming. Nu wordt er 'geritst' en dat veroorzaakt volgens hem onnodige verkeersopstoppingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten