vrijdag 16 november 2018

OM eist 25 jaar gevangenisstraf tegen twee verdachten 'KFC-moord'

Duo heeft moord op Marjorie Willems (55) gedegen voorbereid


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren tegen de verdachten S.B. en C.R. van de 'KFC-moord' elk een gevangenisstraf van 25 jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist. Dat bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 16 november 2018.

De Officier van Justitie voerde aan, dat een personeelslid op 7 juli 2017 het slachtoffer, Marjorie Willems (55) badend in bloed, levenloos op de grond, aantrof. Ze schakelde de politie in. Er werd geen forcering waargenomen van deuren of ramen. De dader had het pand via de achterdeur verlaten. De camerabeelden werden bekeken. Daarop was te zien dat een vrouw het slachtoffer steeds slagen toebracht en met haar hand wees naar de kluis. De persoon had op dat moment geen schoenen aan en haar gezicht was gemaskerd.


Toen collega’s de beelden zagen, herkenden ze R. Toen ze hiermee werd geconfronteerd legde ze tegenstrijdige verklaringen af. Uiteindelijk gaf ze toe en vertelde ze, dat ze niet de dood van het slachtoffer gewild had. Ze wilde haar enkele slagen toebrengen en dan de code van de kluis krijgen om deze open te maken. Ze had het slachtoffer gevraagd om Srd 1.000 te lenen uit de kas van KFC. Willems weigerde dit te doen en de verdachte werd toen kwaad. Volgens R. wilde het slachtoffer de code niet geven en begon te gillen. Daarom bleef ze de slagen toebrengen. Op een gegeven moment zei de verdachte ‘sorry’ tegen het slachtoffer. Toen besefte ze dat Willems haar stem herkend had waarop ze het slachtoffer doodsloeg.

Hierna ging R. naar de wc en verkleedde zich. Ze nam haar bebloede kleren, de gereedschappen waarmee ze het feit gepleegd had en de tas van het slachtoffer mee en gooide dit op een leegstaand perceel nabij KFC.

Vervolgens verklaarde R. dat B. vòòr de moord met het plan was gekomen om de kluis leeg te halen. Dit plan werd uitgebreid besproken en hij keek naar mensen uit binnen het bedrijf die de code van de kluis kenden. Willems was een van hen. Aangezien B. ruzie met haar had, zou hij haar enkele slagen toebrengen en vervolgens de kluis beroven. R. zou ervoor zorgen dat hij het pand binnen kon gaan, omdat B. reeds met ontslag was.

Het plan was in april 2017 beraamd en dit kwam de directie van het bedrijf ter ore, met als  gevolg dat hij werd ontslagen. In juli ontmoette hij R. en werd het plan voortgezet.

In de mobiele telefoon van B. werd een foto van de kluis en van het slachtoffer aangetroffen. In eerste instantie ontkende hij, maar vervolgens legde hij gedetailleerde verklaringen af en gaf hij aanwijzingen. Hij bleef erbij, dat ze Willems niet zouden doden maar slechts enkele slagen zouden toebrengen.

Op het slachtoffer werden DNA-sporen van R. aangetroffen. Uit het psychologische rapport is gebleken, dat zij volledig toerekeningsvatbaar is.

Tijdens de zitting beriep zij zich op haar zwijgrecht. Volgens het OM is de zeer nauwe samenwerking en betrokkenheid van B. wel gebleken. Hij kan als medepleger aangerekend worden. Hij heeft de moord op afstand beraamd en is evenveel aansprakelijk, alhoewel hij op die bewuste dag niet bij KFC was. De verdachten hebben uitdrukkelijk met elkaar het plan besproken en hebben een nauwe en bewuste samenwerking gehad.

Op 17 januari zullen de raadslieden Benito Pick en Joan Nibte hun pleidooi houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten