'Doordrukken absurde maatregel door keel samenleving leidt tot gruwelijke ondermijning
harmonie en welzijn in gemeenschap'
De door de regering voorgestelde wijziging van onze Kieswet zal onherroepelijk leiden tot liquidatie van de belangrijkste pijler van onze plurale, zeer gemêleerde gemeenschap, welke bestaat uit een grote verscheidenheid van kleinere en middelgrote groepen. Dit in tegenstelling tot veel landen die veelal gekenmerkt worden door een homogene bevolkingssamenstelling of waar er een duidelijk verschil bestaat tussen een meerderheidsgroep en een of meerdere kleinere minderheidsgroepen.
Het vormen van electorale combinaties creëert dan ook bij uitstek de mogelijkheid voor groepen om op te komen voor hun specifieke belangen waartoe zij normaal, alleen niet in staat zouden zijn. Het principe van eenheid in verscheidenheid heeft zich reeds jarenlang bewezen als het beste antwoord in onze eigen Surinaamse situatie.
De Surinaamse bevolking bestaat niet alleen uit verschillende etniciteiten. maar zijn de diverse rassen ook nog verdeeld naar religie, cultuur, tradities, spreektaal en/of dialect of afkomst naar woongebieden (stads-, district- of binnenlandbewoners). Alleen hierdoor hebben we in Suriname al meer dan 37 verschillende belangengroepen op een kleine bevolking van slecht ca 500.000 mensen.
Het beknotten van het recht van welke groep dan ook is dan ook niets anders dan een ontoelaatbare vertrapping van het democratisch recht. Dit is zeer immoreel en onethisch.
Doordrukken van deze absurde maatregel door de keel van de samenleving zal dan ook rechtstreeks leiden tot gruwelijke ondermijning van de harmonie en welzijn in onze gemeenschap.
DNL doet daarom een zeer ernstig beroep op de regering om af te zien van deze ingeslagen en heilloze weg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten