woensdag 3 oktober 2018

Suriname heeft eerste Spoedeisende Psychiatrie

'Het is een unicum voor Suriname en het Psychiatrisch Centrum Suriname'

'Unit bedoeld om interventies vanuit PCS te plegen in de thuissituatie'


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft gisteren de eerste Spoedeisende Psychiatrie in Suriname in gebruik genomen. Het is een unicum voor Suriname en het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) benadrukte medisch directeur Rudi Dwarkasing bij de ingebruikname van de Spoedeisende Psychiatrie, zo bericht Starnieuws vandaag, 3 oktober 2018. 

De unit is volgens Dwarkasing bedoeld om interventies vanuit PCS te plegen in de thuissituatie. De patiënt kan sneller en makkelijker in de thuissituatie geholpen worden. Dit concept is volgens hem succesvol. Door hulp in de thuissituatie te bieden is het aantal ligdagen de afgelopen vijf jaar gedaald.

Dayasankar Mathoera, die gisteren afscheid heeft genomen als algemeen directeur van het PCS, geeft aan dat via de spoedafdeling een intake gedaan kan worden, waarna de persoon verwezen kan worden naar de opname of ambulante zorg.

Er is eerst een paar maanden proefgedraaid, nadat de uitrusting in orde was. Nu is het zover om deze dienstverlening formeel in gebruik te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten