zaterdag 15 september 2018

Venezolaanse brandweerman gearresteerd na publiceren video waarin hij ezel begroet als president Maduro

Ricardo Prieto gearresteerd door militaire contraspionage officieren


Een Venezolaanse brandweerman is gearresteerd na het publiceren van een video waarin hij een ezel begroet als president Nicolas Maduro, aldus een mensenrechtenorganisatie vrijdag 14september 2018. Ricardo Prieto werd gearresteerd door militaire contraspionage officieren nadat de video verscheen op social media, schreef Foro Penal-directeur Alfredo Romero op Twitter.

De video toont een vrouw gekleed als brandweerman die een ezel door een brandweerstation in de westelijke staat Merida leidt.

Een man die dit filmt, vermoedelijk Prieto, spreekt de ezel aan als 'president Maduro' en maakt grapjes over het staatshoofd die het pand inspecteert. Terwijl de ezel op een erf stopt om gras te eten, geeft de man aan dat 'het het enige goede is dat we hier hebben'.



Venezolanen lijden aan tekorten aan voedsel en medicijnen en aan falende overheidsdiensten zoals elektriciteit, water en transport, terwijl het land worstelt met recessie en hyperinflatie. Maduro en zijn regering zijn alom bekritiseerd vanwege wanbeheer en de schuld voor de economische crisis die uit de hand is gelopen, waarbij de inflatie voorspeld heeft dat het Internationaal Monetair Fonds dit jaar een miljoen procent zal bereiken.

De man in de video gaat verder met zijn opmerkingen over Maduro, en het gebrek aan activiteit van de ezel, hij zegt: 'Het lijkt erop dat we veel van hem vragen.'

Maduro, die grapt dat tegenstanders hem 'Maburro' noemen - een samentrekking van zijn naam en burro, het Spaanse woord voor ezel - is ervan beschuldigd zonder pardon afwijkende meningen aan te pakken.

Foro Penal beweert, dat het land 234 politieke gevangenen heeft. Maar, zelfs satire of spot is nu blijkbaar een strafbaar feit, in meer dan één opzicht.

Zo werden Limbania Ramirez, een ambtenaar, en haar familie met geweld uit hun door de regering toegewezen huis gezet, vanwege het delen van memes die spotten met Venezuela's leger in een WhatsApp-groepchat.

(Suriname Mirror/News18/Twitter/Blu Radio/El Comercio)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten