dinsdag 25 september 2018

Franse supermarktketen Carrefour vestigt zich op Curaçao en kijkt al naar Bonaire en Aruba

'Eerste supermarkt op Curaçao een eerste stap, maar meer vestigingen liggen in het verschiet’


Het is nog maar net bekend, dat de Franse supermarktketen Carrefour een eerste winkel zal openen op Curaçao en er wordt meteen al gekeken naar verdere uitbreiding. Niet alleen liggen er meer vestigingen op het eiland zelf in verschiet, maar mogelijk ook op Bonaire en Aruba. Dat werd bekendgemaakt tijdens de persconferentie in Sambil afgelopen vrijdag, aldus vandaag, dinsdag 25 september 2018, het Antilliaans Dagblad

François Huyghues Despointes, voorzitter van de Raad van Bestuur van Carrefour Caribbean Safo Group, legde in zijn introductie uit, dat Carrefour is opgericht in 1959 en meer dan 12.000 winkels en e-commercesites beheert in tien geïntegreerde landen en in ruim twintig landen met partners, verspreid over Europa, Azië en Latijns-Amerika. De keten is in het Caribisch gebied bijvoorbeeld vertegenwoordigd in Guadeloupe, Martinique, Frans-Guyana, de Dominicaanse Republiek en Sint Maarten.

'En nu dus ook op Curaçao', aldus Despointes. 'En wie weet ook nog op Bonaire en Aruba.'  Medeaandeelhouder van Carrefour Curaçao en Sint Maarten, Sunil Khatnani, voegde daar aan toe dat de eerste supermarkt op Curaçao ‘een eerste stap is’, ‘maar dat er meer vestigingen op het eiland in het verschiet liggen’.

Deze vooruitblikken zijn helemaal in lijn met de reden waarom de keten naar Curaçao is gekomen: 'Omdat wij geloven in de Curaçaose markt en het potentieel van het eiland', aldus Khatnani. De eerste Carrefour market zal gehuisvest worden in het meest westelijke deel van Sambil, wat nog vóór het einde van het jaar afgebouwd moet worden.

Het concept van deze vestiging zal vergelijkbaar zijn met de supermarkten op Sint Maarten; met een assortiment van nieuwe, verse producten, tegen goede prijzen. Om die voordelige prijzen mede mogelijk te maken, zullen zo veel mogelijk producten afgenomen worden van lokale distributeurs en producenten, aldus de vertegenwoordigers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten