maandag 13 augustus 2018

Relatie tussen overheidstoeristenbureau CTB en CHATA, Curaçao, bereikte in 2017 een dieptepunt

'Afwijkende visies op de rol van het toeristenbureau CTB'


In 2017, specifiek in de eerste helft van 2017, bereikte de relatie tussen overheidstoeristenbureau CTB en de particuliere branchevereniging CHATA een dieptepunt. Dat schrijft vicevoorzitter Ed Eleonora van Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF), het bestuur van Curaçao Tourist Board (CTB), in het vrijdag gepresenteerde Jaarverslag 2017, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 13 augustus 2018.

Het voorgaande jaar stond mede in het teken van het herstel van de relatie met CHATA, Curaçao Hospitality and Tourism Association, waar de hotels en toeristische bedrijven bij zijn aangesloten. Dat de verhoudingen onder druk stonden, zo legt Elonora uit, komt door de afwijkende visies op de rol van het toeristenbureau CTB dat jaarlijks zo’n 40 miljoen gulden aan gemeenschapsgelden kost.

'We zijn er trots op dat we uiteindelijk een sterker werkverband hebben, ondanks deze ervaringen en obstakels.'

Er waren in 2017 meer problemen die overwonnen moesten worden. Zo spreekt het CTDF-bestuur van ‘een geval van verduistering’, waarmee het toeristenbureau te maken kreeg. Daarvoor werd het bureau Forensic Services Caribbean (FSC) ingeschakeld, vooral om maatregelen te treffen en daarmee herhaling te voorkomen. Eleonora doet geen nadere mededelingen over dit interne fraudegeval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten