(Bron foto: Paul Pinas) |
'De kerk moet in z’n algemeenheid meer inspraak krijgen in het regeringsbeleid. Hierdoor kan met name het aanzienlijke moreel verval binnen de samenleving worden tegengegaan. De overheid moet nu meer dan ooit aandacht besteden aan de kerk', aldus Paul Pinas, apostel van de gemeente Gods Rivier te Sophia’s Lust en bestuurslid van de Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten in Suriname, vandaag, maandag 6 augustus 2018, in de Ware Tijd.
Eric Tjin Kon Kiem, senior pastor bij Tabernacle of Faith and Love en voorzitter van het Platform van Christelijke Leiders in Suriname, kan zich vinden in de visie van zijn collega-voorganger. Hoewel hij graag meer betrokkenheid van de kerk wil, steltTjin Kon Kiem dat religieuze organisaties zelf nog te weinig doen om de verslechterde morele situatie te verbeteren.
Ze moeten volgens hem ook hun verantwoordelijkheid nemen en niet alles in de schoenen van de regering schuiven.
Beide religieuze leiders zijn er wel van overtuigd, dat de kerk vooral op sociaal gebied een belangrijke rol kan vervullen indien hun de gelegenheid wordt geboden. 'Ik praat dan niet over individuen, maar over de kerk als organisatie in Suriname. De kerk moet zijn plaats krijgen in de samenleving, zodat wij kunnen helpen om zaken die verkeerd gaan weer recht te trekken. Wij doen nu al ons best, maar we kunnen het niet alleen, we hebben meer ruimte en ondersteuning nodig. Alls de regering de kerk erbij betrekt, gaan we een andere samenleving krijgen', stelt Pinas.
Tjin kon Kiem zegt, dat religieuze organisaties de verantwoordelijke instanties zijn die de samenleving normen en waarden moeten bijbrengen. 'Natuurlijk heeft de overheid er ook mee te maken, maar dat is niet haar voornaamste taak.'
Hij stelt dat de meeste morele regels hun grondslag vinden in het woord van God, vandaar dat religieuze leiders in feite de aangewezen personen zijn om die kennis over te brengen aan de rest van de samenleving.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten