maandag 27 augustus 2018

Curaçao werkt aan plan voor 'Nationale Meldcode Relationeel Geweld en Kindermishandeling'

(Bron foto: OM)
Openbaar Ministerie en Huisartsenvereniging houden brainstormsessie


Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao werkt mee aan preventie van geweld binnen gezinnen waaronder geweld binnen relaties en kindermishandeling. In dit kader heeft er in samenwerking met de Huisartsenvereniging afgelopen zaterdag een brainstormsessie plaatsgevonden ten einde te komen tot een meldcode relationeel geweld en kindermishandeling voor deze beroepsgroep, aldus het OM vandaag, maandag 27 augustus 2018. 

Deze sessie vond plaats onder leiding van de trainer Florieke Stofmeel, van huis uit ontwikkelingspsychologe, die in Nederland bekend is met de materie en daarin ook trainingen geeft.

Het was een zeer succesvolle ochtend waar ook het Hoofd van de Jeugd Gezondheidszorg, Melissa Arias, informatie heeft gedeeld over de bij hun geïmplementeerde Protocol Meldcode binnen de Jeugdzorg. Ook is bekend geworden dat binnen Onderwijs een meldcode bestaat.

De aanwezige diensten van de overheid, het Ministerie van Justitie, Ministerie van Gezondheid, Natuur en Milieu als ook het Centraal Meldpunt Kindermishandeling, Stichting Kindermishandeling, Veiligheidshuis Curaçao en het Openbaar Ministerie, hebben zich aan het einde van de ochtend verenigd in een werkgroep die zich ervoor gaan inzetten om te komen tot een Nationale Meldcode Relationeel Geweld en Kindermishandeling voor het land Curaçao.

Het is de verwachting dat ook andere diensten zich zullen verenigen in de werkgroep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten