woensdag 1 augustus 2018

Caracas, hoofdstad Venezuela, aantal uren grotendeels zonder stroom

Technici hadden problemen om beschadigde lijnen in afgelegen nationaal park te bereiken


De lichten gingen dinsdag 31 juli 2018 een aantal uren uit, dwars door een groot deel van de hoofdstad van Venezuela, waardoor metroreizigers hun weg lopend moesten vervolgen en bedrijven, winkels en kantoren van restaurants tot banken moesten sluiten. 


De storing, die halverwege de ochtend begon, trof grote delen van van Caracas, evenals delen van de naburige steden Miranda en Vargas, zeiden ambtenaren. Het was te wijten aan een defect 'stroomhoofd' in een afgelegen nationaal park, zei Communicatie-minister Jorge Rodriguez op de staatstelevisie. Hij voegde eraan toe dat technici problemen hadden om de beschadigde lijnen te bereiken en zware regen veroorzaakte verder gecompliceerde reparaties.

De stroomvoorziening leek tegen de middag in de meeste getroffen gebieden te zijn hersteld, iets wat president Nicolas Maduro later bevestigde in een landelijk uitgezonden tv-adres.



Ooit rijk aan enorme oliereserves, verkeert Venezuela in een crisis na bijna twee decennia van socialistische heerschappij en een afbrokkelende infrastructuur, die bewoners in het hele land vaak zonder licht en stromend water laat zitten.

Veel stroomuitval is echter zeldzaam in Caracas, de zetel van de regering en de grootste stad van het land. In het centrum van Caracas zorgden de stroomstoringen dinsdag ervoor dat mensen uit hun kantoorgebouwen stroomden. Het belemmerde de communicatie en zette hoogbouwliften vast.


De service op de grootste luchthaven van het land, Simon Bolivar International Airport, net buiten Caracas, werd niet vertraagd, omdat de noodgeneratoren werkten, zeiden functionarissen op Twitter.

De stroomuitval komt een dag nadat de lichten uitgingen op een socialistische feestbijeenkomst terwijl de plaatsvervangend leider live was op televisie en er bij delegaties op aandrong Maduro te verkiezen als leider van de heersende politieke partij van het land.

(Suriname Mirror/The Associated Press/The Japan News-The Yomiuri Shimbun/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten