woensdag 25 juli 2018

Verfraaiingstraject Palmentuin gestart: Alle 63 banken en bloempotten worden geschilderd

'Het is onze nationale trots en wij moeten ervoor zorgen dat het in stand gehouden wordt'

Plannen voor bouw toilettengroep, kantoorruimte en enkele tenten en aanpak schutting en vijver


In de Palmentuin is gisteren het startsein gegeven voor een verfraaiingstraject. Alle 63 banken en bloempotten worden geschilderd. Hariëtte Bholasing-Helstone, onderdirectrice Cultuur - van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur -, geeft aan dat het erbij hoort om de Palmentuin tot een betere plek te maken. De tuin was een tijdje verwaarloosd. Het is de grootste historische plek in Paramaribo die ook op UNESCO's Werelderfgoedlijst staat. 

'We verdienen het om zo'n plek te hebben en goed te onderhouden. Het is onze nationale trots en wij moeten ervoor zorgen dat het in stand gehouden wordt', zegt Bholasing-Helstone vandaag, woensdag 25 juli 2018, in de Ware Tijd.

Er is voor 2019 een ruime begroting ingediend voor de Palmentuin. Het ligt in de bedoeling om een toilettengroep te bouwen, een kantoorruimte en nog enkele tenten. Ook de schutting en de vijver worden aangepakt. De vijver wordt drooggelegd, schoongemaakt, gemetseld en geverfd. In drie tot vier weken moet het gezicht van de vijver, die dan weer in werking wordt gesteld, helemaal veranderd zijn.

Culturele groepen en organisaties zullen vaker de gelegenheid krijgen om activiteiten te organiseren in de Palmentuin. Op 2 en 3 augustus wordt een cultureel uitwisselingsfestival georganiseerd voor kinderen en jongeren. Aansluitend daarop volgt de Dag van de Inheemsen en de herdenking van de Javaanse immigratie, waarbij ook activiteiten worden georganiseerd in de Palmentuin.

De onderdirectrice Cultuur benadrukt het belang van de participatie van de gemeenschap. Iedereen mag een bijdrage leveren aan de Palmentuin.

Ondernemer Prahalab Mangre heeft verf en attributen gesponsord. Zo geeft hij terug aan de gemeenschap. Hij is benaderd door de onderdirectrice van Cultuur. 'Ik heb gelijk ja gezegd. De tuin die achter het paleis van de president is, hoort netjes te zijn', zegt Mangre. In totaal heeft hij ruim Srd 16.000 uitgegeven aan dit project. De ondernemer geeft aan, dat de banken eerst gewassen worden voor ze voorzien worden van een nieuwe verflaag. Hij hoopt, dat na afloop van dit traject een onderhoudsplan in werking zal treden vanuit het directoraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten