dinsdag 31 juli 2018

Ministerie van VVRP Curaçao kondigt komst 60 appartementen op landgoed oud landhuis aan

Met project bij landhuis Saliña Ariba is investering van zo'n 15 miljoen dollar gemoeid



Ruim een jaar nadat het Antilliaans Dagblad de komst van appartementen voor 50-plussers bij Landhuis Saliña Ariba aankondigde, is het zover. Minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijk Planning (VVRP) heeft de groep BSL een bouwvergunning verleend. Bij Landhuis Saliña Ariba, ook bekend als Landhuis Stadsrust, aan de Nieuwe Caracasbaaiweg komen appartementen voor 50-plussers die binnen bereik van medische zorg en huishoudelijke hulp willen wonen, zo meldt het dagblad vandaag, dinsdag 31 juli 2018.

In een schriftelijke verklaring van het ministerie van Jesus- Leito wordt gemeld, dat met het project van BSL nv een investering van ongeveer 15 miljoen dollar is gemoeid. In dit project worden 60 appartementen gebouwd, evenals recreatieruimtes zoals onder andere een zwembad, een gym, een permanente dokterspost en een kapperszaak.

Op het landgoed zullen twee verschillende soorten appartementen worden gebouwd: vier appartementencomplexen die uit 6 units bestaan en drie appartementencomplexen die uit 12 units bestaan.

Hoewel Landhuis Stadsrust - zo stelt het ministerie van VVRP - geen beschermd monument is, blijft het landhuis intact.

Het stadslandgoed van bijna 13.000 vierkante meter ligt aan de Kaya Panacea, tussen de Saturnusstraat en de Nieuwe Caracasbaaiweg, tegenover Larry’s Bar & Grill. In de eerste helft van de 19e eeuw werd op deze plantage nopal gekweekt, een vijgcactus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten