dinsdag 31 juli 2018

Ambassadeurs van Filipijnen, Ghana en India bieden president Bouterse geloofsbrieven aan

(Bron foto's: NII)
Ambassadrices van de Filipijnen en Ghana resideren in Brazilië


De niet residerende ambassadrices van de Filipijnen Marichu Mauro (ambassadrice in Brazilië) en Abena Pukua Adompim Busia van Ghana (ambassadrice in Brazilië) en de nieuwe ambassadeur van India in Suriname Mahender Singh Kanyal, hebben maandag 30 juli 2018 in het presidentieel paleis hun geloofsbrieven overhandigd aan president Desi Bouterse. 

Ambassadeur Marichu Mauro van de Filipijnen verklaarde, dat de relatie tussen Suriname en de Filipijnen teruggaat naar 1997. Zij gelooft er sterk in, dat er voldoende mogelijkheden zijn die geïdentificeerd moeten worden tussen de beide landen, ondanks de grote afstand. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) zei Mauro, dat en ondertekening van een bilaterale overeenkomst is vastgesteld om het mechanisme voor politieke raadpleging in te voeren. Volgens haar is dat een zeer effectief hulpmiddel om gebieden te identificeren waar een samenwerking mee zou kunnen zijn. Ook naar het uitwisselen van diplomaten tussen Suriname en de Filipijnen kijkt de ambassadeur uit. Op die manier kan Suriname volgens haar weten waar de Filipijnen voor staat en kan de Filipijnen ervaren welke belangrijke rol Suriname in Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied te vervullen heeft.

Volgens de ambassadeur van Ghana, Abena Pukua Adompim Busia, delen Suriname en Ghana veel historische en culturele banden. De ambassadeur kijkt uit naar de mogelijkheid om sterkere relaties op te bouwen met Suriname en hoopt een diepere culturele uitwisseling tussen de beide landen te hebben.

De nieuwe ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal, is vastbesloten om alle Memoranda of Understanding (MoU’s) te volgen die tijdens het staatsbezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind in juni van dit jaar zijn getekend. Ook kijkt de ambassadeur uit naar de verschillende samenwerkingen met de regering van Suriname voor de vooruitgang en welvaart van beide volken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten