woensdag 13 juni 2018

Bewoners van Westpunt op Curaçao werken aan veiligheid en creëren van werkgelegenheid

Westpunt heeft afgelopen twee jaar te maken gehad met brute overvallen

 
De bewoners van Westpunt hebben samen met belangenvereniging Fundashon Vibrashon Bándabou (Viba) en buurtregisseur Jurgen Faneyt de handen ineengeslagen. Het doel is om initiatieven in de wijk te ontwikkelen voor de vergroting van de veiligheid, het terugdringen van de criminaliteit en het creëren van werkgelegenheid. Dat heeft buurtbewoner Tirso Petroudis namens de buurt bekendgemaakt, aldus vandaag, woensdag 13 juni 2018, het Antilliaans Dagblad.

De plannen zijn recent met Faneyt besproken en worden binnenkort met de initiatiefnemers geëvalueerd. Buurtregisseur Faneyt is verantwoordelijk voor een groep buurtbewoners die krap een jaar bezig is zich voor te bereiden en te scholen om een buurtwacht op Westpunt op te zetten.


Westpunt heeft de afgelopen twee jaar te maken gehad met brute overvallen.

De wijkbewoners hebben een scala aan plannen voor de toekomst om inkomsten te genereren voor de buurtbewoners. Zoals het plan om een bewaker aan te stellen bij Watamula en het heffen van entree bij een bezoek aan de vuurtoren. De faciliteiten bij Playa Grandi, beter bekend als Playa Piskadó moeten verbeterd worden.

De baai moet een paar openbare toiletten krijgen. Een nog te benoemen beheerder moet erop toezien dat het strand schoon wordt gehouden. Deze persoon kan eventueel ook flesjes water of lokale zoetigheid verlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten