woensdag 9 mei 2018

Trucks boven 4 ton mogen niet over primaire wegen van Duata en weg naar Atjoni

(Bron foto: NII)
Vrachtwagenchauffeurs negeren echter uitgevaardigde rijverboden

Districtscommissaris Pansa van Brokopondo: 'Tegen overtreders zal zéér streng worden opgetreden'


Er mag geen zwaar transport met een gewicht boven 4 ton over de primaire wegen van Duata en de weg naar Atjoni. Dat zwaar transport richt schade aan het wegdek aan en door de constante regenval ontstaan er op de weg naar Duata en de omlegging te Brownsweg enorme kuilen, slipgevaar en moddermassa’s, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) dinsdag 8 mei 2018.

Het is gebleken, dat geen gehoor wordt gegeven aan de bekendmaking van districtscommissaris  Kenya Pansa van Brokopondo van maandag, dat er vanaf 200 meter vóór politiepost Brownsweg geen verkeer met een gewicht boven 2 ton over de weg naar Atjoni mag.

Ook de in november 2017 gepubliceerde bekendmaking die stelt, dat het zwaar transport niet door het dorp Brownsweg mag, wordt genegeerd.

Na afstemming met het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) zal de weg tijdelijk gesloten blijven. Dit, tot na de rehabilitatie van de weg naar Duata en de by-pass te Brownsweg. Hiermee tracht de districtscommissaris het gevaar voor andere weggebruikers te minimaliseren en te voorkomen dat deze gemeenschappen geïsoleerd raken. Tegen overtreders zal  zéér streng worden opgetreden, aldus Pansa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten