zaterdag 26 mei 2018

Een tweede van de drie zwaargewonde overlevenden vliegramp op Cuba overleden

(Bron foto: Prensa Latina)
Een vrouw vecht nog steeds voor haar leven


Na de vliegtuigcrash op Cuba is vrijdag 25 mei 2018 een tweede van de drie zwaargewonde overlevenden overleden. Het laatste overleden slachtoffer is de 40-jarige Emiley Sanchez de la O, uit de Cubaanse stad Holguin, de eindbestemming van het ramptoestel.

Eerder deze week stierf ook de 23-jarige studente Gretel Landrove die de crash aanvankelijk had overleefd.

Op de José Martí luchthaven in de Cubaanse hoofdstad Havana stortte op vrijdag 18 mei kort na het opstijgen een Boeing 737 neer. Drie van de 113 inzittenden overleefden de crash, en werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Twee van de drie zwaargewonde overlevenden zijn nu dus ook overleden. Een vrouw vecht nog steeds voor haar leven.

Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich 101 Cubanen, zeven Mexicanen, twee Argentijnen en twee op Cuba wonende Afrikanen (Westelijke Sahara). De plaats waar het toestel neerstortte wordt nog steeds onderzocht. Deskundigen uit Cuba, Mexico en de Verenigde Staten hebben beide zwarte dozen teruggevonden en analyseren nu de gegevens.

Het gecrashte vliegtuig was een 39 jaar oude Boeing 737 die werd gebruikt door de Cubaanse luchtvaartmaatschappij Cubana. Het toestel is eigendom van het Mexicaanse bedrijf Aerolineas Damojh.
De Mexicaanse luchtvaartautoriteit heeft de vergunning van dat bedrijf ingetrokken. De maatregel geldt voor de duur van het onderzoek dat de luchtvaartautoriteit heeft ingesteld.

(Suriname Mirror/Reuters/RTL Nieuws/Belga/Prensa Latina)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten