- Het clubhuis in centrum Paramaribo is criminele pleisterplaats waar Surinaamse politie met een grote boog omheen rijdt
- No Surrender Suriname zou verantwoordelijk zijn voor ontsnapping kopstuk Mocro-maffia Gerel Palm uit gevangenis in Paramaribo
De misdaadjournalisten John van den Heuvel en Mick van Wely berichten vandaag, zaterdag 7 januari 2018 in De Telegraaf, dat opsporingsdiensten bezorgd zijn, over een connectie tussen de Mocro-maffia en een Surinaamse afdeling van No Surrender. Huurmoorden en cocaïnetransporten naar Nederland vallen volgens informanten van Justitie binnen dit samenwerkingsverband.
De beruchte motorclub wordt in Suriname ook verantwoordelijk gehouden voor de ontsnapping van een van de kopstukken van de Mocro-maffia uit de gevangenis van Paramaribo. Het gaat om de Antilliaan Gerel Palm, volgens Justitie een huurmoordenaar voor de Mocro-maffia in Nederland. Palm staat in Nederland op de nationale opsporingslijst vanwege vermeende betrokkenheid bij meerdere liquidaties.
Advocaat Serge Heijmans dacht even snel een cliënt te bezoeken in de gevangenis in Suriname. De visite op 12 maart 2017 aan de overbevolkte strafinrichting aan de Duisburglaan in Paramaribo liep anders dan gedacht. Terwijl Heijmans in een kamertje op zijn cliënt wachtte, strompelde plotseling een van de hoofdbewaarders met doodsangst in de ogen voorbij. Achter hem wandelde ijzingwekkend kalm een grote Antilliaan met een getrokken pistool, gericht op het achterhoofd van de bewaarder. 'Ik kon niets anders doen dan voor de gevangene uit naar de toegangspoort lopen en de hekken openen', zou de cipier later verklaren.
Politieonderzoek toonde achteraf aan dat een gevreesd kopstuk van de Mocro-maffia, Gerel Palm, kon ontsnappen met hulp van het Surinaamse chapter van No Surrender. De vermoedelijk naar Nederland gevluchte president van de motorclub regelde volgens Justitie in Suriname tegen een beloning van meer dan een ton cash dat corrupte bewaarders een vuurwapen binnensmokkelden en op een toilet verstopten.
Huurmoordenaar Gerel Palm, inmiddels hoog op de nationale opsporingslijst van de politie in Nederland, was na slechts elf dagen detentie alweer vrij man. Tot op de dag van vandaag loopt hij ongehinderd rond in Paramaribo. Palm kaart, speelt PlayStation met vrienden, laat prostituees afleveren op zijn schuiladres en regelt via niet af te luisteren pgp-telefoons zijn business in Nederland.
Dit is Gerel Palm. OM had ‘m binnen in Suriname, maar de man die wordt gezien als 1 vd belangrijkste killers vd Mocro-maffia, ontsnapte. Nu ongemoeid gelaten in Suriname #Mocromaffia #corruptie https://t.co/cURPGTW4oC— Mick van Wely (@mickvanwely) April 7, 2018
Palm zou de schutter zijn geweest van een dubbele liquidatiepoging in Noordeloos. Twee mannen raakten zwaargewond toen ze op 10 december 2016 op de Middenweg onder vuur werden genomen. De naam Gerel Palm circuleerde snel als mogelijke schutter. Palms naam dook ook op in het onderzoek naar de geruchtmakende moord op de spyshop-medewerker Ronald Bakker uit Huizen. Bakker werd in september 2015 vlak bij zijn huis geliquideerd, voor de ogen van zijn dochtertje. Na de liquidatie ontkwam de schutter op een motor, die later werd geflitst. Telecom-onderzoek bracht de recherche bij Gerel Palm. De Surinamer had volgens Justitie een telefoon die een mast aanstraalde langs de weg waarop de motor reed.
Palm werd in april 2016 aangehouden, maar wegens gebrek aan bewijs in juli vrijgelaten.
Er is een stevige connectie van de Mocro-maffia met Curaçao en Suriname, een land dat al sinds eind jaren tachtig bekendstaat als de belangrijkste springplank van drugskartels voor smokkel van cocaïne naar Nederland en België.
Paramaribo beleeft al sinds de verkiezing van veroordeeld drugsbaron Desi Bouterse tot president een revival van het beruchte Suri-cokekartel, zo komt naar voren uit diverse politieonderzoeken. De zeehaven van Paramaribo, waarvandaan containers met coke naar Nederland vertrekken, is in handen van een boezemvriend van Bouterse.
Het chapter Paramaribo is een van de grootste afdelingen van de motorclub. Het heeft bijna driehonderd leden, die voor een deel werkzaam zijn bij het Surinaamse leger, de politie en in het gevangeniswezen. Zelfs agenten van de veiligheidsdienst van Bouterse zijn lid. Anders dan in Nederland wordt No Surrender in Suriname geen strobreed in de weg gelegd. Het clubhuis in het centrum van Paramaribo is een criminele pleisterplaats waar de Surinaamse politie met een grote boog omheen rijdt.
De Facebookpagina van No Surrender is al ruim een jaar niet meer geactualiseerd....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten