'Waarom zwijgt de regering in alle talen en
waarom wordt geen actie ondernomen?'
ABOP-volksvertegenwoordiger Edward Belfort houdt de regering verantwoordelijk voor de zoveelste drugsvangst met Suriname als plaatst van herkomst. Hij zegt vandaag, zondag 1 april 2018, op de nieuwswebsite Suriname Herald, dat het nu een gewoonte is geworden. Suriname als klein land staat nu internationaal bekend als een doorvoerland van drugs. Het land wordt volgens Belfort gebruikt om drugs te vervoeren naar de rest van de wereld en dan met name naar Europa.
Belfort is van mening, dat de huidige regering tot nu toe geen enkele moeite heeft gedaan om klaarheid te brengen in de zoveelste drugsvangst. Hierdoor blijft het land een slechte naam hebben. 'Het spul wordt niet in Suriname geproduceerd en toch zien we dat er zoveel drugs via Suriname grote delen van de wereld bereiken.'
Onlangs hebben de justitiële autoriteiten in Antwerpen, België, melding gemaakt van de vondst van 270,5 kilo cocaïne. De cocaïne zat verstopt in een lading bananen afkomstig uit Suriname. De douanediensten troffen de drugs aan bij een controle van de container. De cocaïne zat verstopt in een dubbele wand.
Belfort zegt niet te willen geloven, dat de Surinaamse autoriteiten niet weten wie de afzender van deze lading is. Hij vraagt zich af hoe dit kan. Naar zijn mening is de regering verantwoordelijk voor dit alles, omdat de zaak met de mantel der liefde wordt bedekt. 'Suriname heeft in de geschiedenis nog nooit zoveel drugsduidelijkheid geproduceerd. Nu dragen we de naam van een drugsproducerend land.'
Het valt Belfort op, dat de meeste drugsvangsten via de buitenlandse media naar buiten worden gebracht. De politicus vraagt zich af waarom de regering in alle talen zwijgt en geen actie onderneemt. Op dit moment kijkt de wereld anders naar Suriname. Dit komt volgens hem puur door het beleid dat gevoerd wordt door de huidige machthebbers.
Het ministerie van Justitie en Politie zou volgens Belfort gezamenlijk met de andere justitiële autoriteiten zaken moeten aanpakken. Dit departement zit al maanden zonder minister. Hij vraagt zich af of dit een vertragingstactiek is om zaken hun vrije loop te laten hebben. Suriname is voor het eerst op zo'n manier te schande gezet, aldus Belfort.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten