zaterdag 31 maart 2018

Wanhopige noodgreep president Bouterse: VHP'ers worden gepolst voor ministerschap LVV

VHP'er Lekhram Soerdjan, oud-Assembleelid, is één van de personen die gepolst is

- VHP-voorzitter Santokhi: 'Wij kunnen absoluut geen uitvoering geven aan dit regeringsbeleid'
- 'Als VHP'ers toch op eigen houtje kiezen om minister te worden, dan is dat een besluit op persoonlijke titel en in strijd met het VHP-besluit'


De VHP'er Lekhram Soerdjan (ex-Assembleelid) is één van de personen die gepolst is om minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) te worden. President Desi Bouterse heeft besloten minister Soeresh Algoe te vervangen. Eerder was René Lieveld in beeld, maar er waren bezwaren tegen hem vanuitt de visserijsector.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi bevestigt vandaag, zaterdag 31 maart 2018, op Starnieuws dat verschillende VHP'ers benaderd worden buiten de leiding om, om de functie van minister van LVV te bekleden.

'Het besluit van de VHP is al eerder vertolkt en dat is ongewijzigd namelijk, dat de partij geen politieke functies kan vervullen, omdat wij daartoe dat regeermandaat van het volk niet gekregen hebben en ook geen politieke verantwoordelijkheid kunnen nemen. Des te meer, omdat wij het niet eens zijn met het beleid van deze regering. Wij kunnen dan ook absoluut geen uitvoering geven aan dit regeringsbeleid', stelt de partijvoorzitter.

'Als VHP'ers toch op eigen houtje kiezen om minister te worden, dan is dat een besluit op persoonlijke titel en in strijd met het VHP-besluit', benadrukt Santokhi.

Deze zaak zal dan ook niet zonder consequenties blijven. De persoon moet het lidmaatschap van de VHP opzeggen. Tevens zal de VHP afstand nemen van het besluit om zitting te nemen in de regering.

Dat president Bouterse nu VHP'ers benaderd voor de ministerspost bij LVV is het zoveelste bewijs, dat hij geen geschikt kader heeft binnen zijn eigen NDP. Een kat in het  nauw maakt rare sprongen....

(Suriname Mirror/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten