donderdag 22 maart 2018

Venex op Curaçao wil humane aanpak problemen Venezolanen op eiland

Belangenvereniging van Venezolanen legt voorstellen aan regering voor


Venex, de belangenvereniging van Venezolanen op Curaçao, heeft tijdens een bespreking met premier Eugene Rhuggenaath (PAR) suggesties gedaan voor een humane aanpak van de problemen van legaal en illegaal verblijvende Venezolanen op het eiland, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 22 maart 2018. 


'Venezuela bevindt zich op dit moment in een humanitaire crisis, het is de grootste crisis in de geschiedenis van Latijns- Amerika. De crisis wordt door de politieke en de economische situatie in het land veroorzaakt. Als belangenorganisatie hebben wij met het oog hierop mogelijke alternatieven met de regering besproken. Het kabinet beslist daarna wat zij met onze voorstellen doet', aldus Mari Ann Goiry, bestuurslid van Venex.

Goiry wilde niet in detail treden over het uitgewerkte voorstel omdat de vereniging geen valse verwachtingen bij de doelgroep wil wekken.

'Voor ons is het belangrijk, dat de regering op grond van de humanitaire crisis in Venezuela nadenkt over wie er wel en niet worden toegelaten en onder welke voorwaarden. Het zou kunnen betekenen dat Venezolanen die illegaal hiernaartoe komen tijdelijk kunnen blijven in afwachting van een structurele oplossing.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten