donderdag 8 maart 2018

OM Curaçao vermoedt dat minderjarige meisjes onderworpen worden aan commerciële seks

'Zij worden aangeboden voor prostitutie en daarmee op commerciële wijze seksueel uitgebuit'


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het vermoeden dat minderjarige meisjes op Curaçao onderworpen worden aan commerciële seks. Dat is gisteren bekendgemaakt, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 8 maart 2018.

'Zij worden aangeboden voor prostitutie en daarmee op commerciële wijze seksueel uitgebuit. Dit is een vorm van kinderhandel, strafbaar gesteld in artikel 2:240 van het Wetboek van Strafrecht.'


Eerder deze week deed minister Hensley Koeiman (MAN) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn ook al een beroep op de gemeenschap om te letten op signalen die duiden op gevallen van gedwongen prostitutie, een sugar daddy of momma.

De aanpak van mensenhandel heeft sinds een aantal jaar een hoge prioriteit binnen het Openbaar Ministerie (OM). Mensenhandel is de uitbuiting van andere personen met meestal als enige reden het financiële gewin van de daders.

'Het OM van Curaçao vangt steeds meer signalen op, meestal rechtstreeks afkomstig van hulpverleningsinstanties, maar ook uit de dagelijkse praktijk van strafzaken waarin plegers van seksueel misbruik van kinderen worden vervolgd en bestraft, dat dergelijk seksueel misbruik vaak gepaard gaat met financieel gewin voor faciliterende derden', aldus het OM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten