woensdag 14 maart 2018

Nummer twee lijst BIJ1 tijdens verkiezingsdebat Hogeschool van Amsterdam uit zaal verwijderd

Jazie Veldhuyzen verstoort debat door racisme verwijten te maken naar FvD-lijsttrekster


Jazie Veldhuyzen, de nummer twee op de lijst van BIJ1, is dinsdagavond 13 maart 2018 tijdens het verkiezingsdebat van de Hogeschool van Amsterdam uit de zaal verwijderd. Dat berichten onder andere de Amsterdamse zender AT5 en  De Telegraaf. BIJ1 is de partij van lijsttrekster Sylvana Simons.

De HvA laat op Twitter weten, dat Veldhuyzen het debat verstoorde door verwijten van racisme te maken richting Forum voor Democratie-lijsttrekster Annabel Nanninga. Hij zou dat schreeuwend hebben gedaan. Beveiligers dwongen hem de zaal te verlaten, is te zien op beelden van de Hogeschool.


Op zijn Twitter-account laat Veldhuyzen weten dat hij ’ongevraagd een punt maakte dat FvD het grootste probleem is omtrent de radicalisering van jongeren. FvD, weg ermee!'


 In een eerdere tweet uitte Veldhuyzen al zijn onvrede over het feit dat zijn partij geen uitnodiging kreeg voor het debat.

Op het HvA-verkiezingsdebat in het Kohnstammhuis gingen verschillende lijsttrekkers met elkaar in gesprek, onder wie Reinier van Dantzig (D66), Marjolein Moorman (PvdA), Eric van der Burg (VVD), Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Mourad Taimounti (Denk), Diederik Boomsma (CDA) en dus Annabel Nanninga (Forum voor Democratie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten