woensdag 28 maart 2018

Gewraakte concurrerende import van groenten op Curaçao is van de baan.

(Bron foto: Soltuna)
'MEO heeft erkend dat er onterecht ontheffing is verleend voor de import'


'Een vruchtbaar overleg met positieve uitkomst', aldus Elly Joubert van Soltuna over het spoedberaad van de overheid met de agrarische sector. De gewraakte concurrerende import van groenten is van de baan, schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 28 maart 2018.

Namens circa honderd geregistreerde Curaçaose tuinders hebben de voorzitters van de coöperaties van Bándariba, Bándabou en Hato, de Agrarische Kooperatieve Vereniging (AKV) en Stichting Ontwikkeling Land- en Tuinbouw op de Nederlandse Antillen (Soltuna) zich gisterochtend gepresenteerd bij de overheid. De overheid was vertegenwoordigd door een team van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) en een grote delegatie van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO).

Aanleiding van de bijeenkomst was de import van groenten en fruit uit de Dominicaanse Republiek, in het bijzonder van groene paprika en komkommers, die in ruime mate lokaal geteeld worden. Lokale tuinders bleven vorige week met een overschot zitten. 'MEO heeft erkend dat er onterecht ontheffing is verleend voor de import.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten