vrijdag 23 maart 2018

Ambassadeur van Peru in Canada Martín Vizcarra wordt de nieuwe president van Peru

(Bron: Twitter)
Oppositiepartij gaat Vizcarra al vragen om algemene presidentsverkiezingen te organiseren


De ambassadeur van Peru in Canada wordt de nieuwe president van Peru. Martín Vizcarra is teruggekeerd naar Peru nadat president Pedro Pablo Kuczynski woensdag zijn ontslag aangeboden heeft, voorafgaand aan een afkeurende stem. 


Vizcarra, sinds oktober 2017 ambassadeur van Peru in Canada, is ook de eerste vicepresident van het land en staat nu op het punt om de volgende leider van Peru te worden. 'Hij zal zijn taken als ambassadeur afmaken en hij is op weg terug naar Peru', zei Natalia Santanilla, uitvoerend assistentde van de ambassadeur in Ottawa.

Vizcarra werd woensdag gevraagd naar zijn land terug te keren en het personeel van de ambassade in Ottawa werd donderdagochtend op de hoogte gesteld. 'Ik heb geen idee wat er de komende dagen in Peru zal gebeuren', zei Santanilla, die toegaf dat het nieuws van het vertrek van de ambassadeur een verrassing was.

Op woensdagavond heeft Vizcarra op Twitter gepost dat hij verontwaardigd was over de huidige situatie in Peru, maar in overeenstemming met de Grondwet van zijn land zou terugkeren naar huis om zijn taken te vervullen.


Aangezien oud-vicepresident Martín Vizcarra vandaag, vrijdag 23 maat 2018, zal worden beëdigd als de volgende president van Peru, is een oppositiepartij al begonnen hem te vragen om algemene presidentsverkiezingen te organiseren.

Verónika Mendoza, voormalig presidentskandidate en huidig leidster van de New Peru-partij, leidde donderdagochtend een persconferentie waarin werd opgeroepen tot een 'democratische transitie' waarbij Vizcarra opzij schoof om de weg vrij te maken voor speciale verkiezingen in het kielzog van de voormalige president Pedro Pablo Kuczynski's aftreden woensdag.


Mendoza zei dat een reset op verkiezingen andere partijen de kans zou geven om een kandidaat op kantoor te plaatsen die niet wordt ondersteund door zakelijke belangen.

In een peiling  gepubliceerd door La Republica in Peru en genomen vóór het nieuws van Kuczynski's ontslag, zei de helft van het land dat het voorstander zou zijn van speciale verkiezingen als Kuczynski werd afgezet.

(Suriname Mirror/CBC Canada/Twitter/Peru Reports)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten