vrijdag 2 februari 2018

Personeel en directeur Surpost lijnrecht tegenover elkaar in kwestie koopkrachttoelage ambtenaren

Vakbond: 'De minister van Financiën is belast met Postwezen, overduidelijk is Surpost een staatsbedrijf '

Surpost-directeur John Power: 'Het personeel maakt geen aanspraak op de koopkrachttoelage'


Surpost-directeur John Power houdt voet bij stuk; hij vindt dat het personeel geen aanspraak maakt op de koopkrachttoelage die aan onder andere ambtenaren is toegekend. 'De directeur persisteert om niet uit te betalen en zegt dat de zaak voor hem is uitgediscussieerd', zegt bondssecretaris Walter Uiterloo vandaag, vrijdag 2 februari 2018, in de Ware Tijd. 

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft schriftelijk aangegeven, dat het postbedrijf geen recht heeft op de toelage. Dat heeft Power volgens Uiterloo aan het bondsbestuur gezegd. Power kan de brief van de minister echter niet tonen, zegt de vakbondsman.

De medewerkers zijn daarom gisteren verhaal gaan halen bij het ministerie van Financiën waar ze hebben gesproken met de directeur. 'We willen weten waarom we geen recht op de toelage hebben, terwijl we conform de Wet Surpost van 1 april 1993 vallen binnen het ministerie van Financiën. In artikel 1 staat, dat de minister van Financiën belast is met het Postwezen. Het is overduidelijk dat Surpost een staatsbedrijf is', benadrukt Uiterloo.

Hij wijst erop, dat het postbedrijf en Financiën een document hebben getekend, waarin Surpost wordt aangemerkt als het staatsbedrijf dat belast is met onder andere de inklaring van goederen van de Staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten