Betaling over januari blijft uit ondanks belofte dat 5 februari uiterlijk betaald moest zijn
Omdat ze niet zijn betaald over januari, heeft een deel van de bushouders van schoolvervoer gisteren niet gereden. Aan hen was beloofd, dat ze uiterlijk maandag zouden ontvangen, aldus vandaag, woensdag 7 februari 2018, de Ware Tijd.
Eén bushouder, die anoniem wil blijven, zei dat als dinsdag betaling uitblijft, hij zijn bussen vandaag nog kan inzetten, 'maar donderdag ga ik echt niet meer kunnen rijden'.
Met drie van zijn vijf bussen verzorgt hij schoolvervoer, de andere twee zijn particuliere bussen. 'Als ik helemaal afhankelijk was van het geld dat verdiend wordt uit schooltrajecten was ik al failliet. De twee particuliere bussen houden de zaak nog draaiende. Bushouders die hun bussen inzetten voor alleen schoolvervoer hebben het zwaar en sommige zijn zelfs bankroet. Hun bussen zijn in beslag genomen door de bank, omdat ze hun schulden niet konden betalen.'
Hij is één van de schoolvervoerders die het niet eens zijn met de tariefverhoging van 25 procent die de overheid nu zegt te kunnen uitbetalen. Hij houdt vast aan de verhoging van 40 procent zoals eerder is overeengekomen met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie. De overheid heeft dit percentage verlaagd door de precaire financiële situatie van het land.
De algemene ledenvergadering van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) heeft zaterdag bij meerderheid onder voorwaarden ingestemd met het lagere percentage.
OBS-voorzitter Kenneth Themen was er niet van op de hoogte dat sommige bushouders dinsdag niet konden rijden. 'Als ze niet hebben gereden, heeft dat te maken met overmacht.'
De zaterdag afgesproken voorwaarden worden spoedig ingediend bij de regering. Die zijn onder meer betaling van het verhoogde tarief over januari en februari en van een deel van de verhoging met terugwerkende kracht vanaf ergens vorig jaar. Een juiste datum moet nog worden vastgesteld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten