maandag 1 januari 2018

In Mexico gaan astronauten opgeleid worden voor de internationale missie Mars 2030

Opleiding in het biosfeerreservaat 'El Pinacate' in Sonora


Het vulkanische veld in het biosfeerreservaat 'El Pinacate' in Sonora, Mexico, zal gastheer zijn voor de opleiding van astronauten voor de multinationale missie van de mensheid Mars 2030, bericht het  de Agencia Espacial Mexicana (AEM) zondag 31 december 2017. 

Via een verklaring, zei het bureau, dat NASA en de Universiteit van Sonora samen zullen werken aan de missie, maar het heeft niet vermeld wanneer de training zal beginnen.

Ondertussen sprak  de directeur-generaal van AEM, Javier Mendieta Jiménez, over de unieke kenmerken van 'El Pinacate'. Deze plaats was door NASA geselecteerd als oefenterrein voor Apollo-astronauten van 1965 tot 1970, voor de eerste verkenning van de maan door mensen.

Het is een uitgestrekt duingebied in de droogste regio van de Sonorawoestijn, wiens schoonheid zelfs vanuit de ruimte te zien is.

El Pinacate en de Gran Desierto de Altar, is een heel mooie magische plaats van absolute schoonheid, met ongewone dieren, planten en zeer speciale geologische kenmerken. Het is het meest actieve veld van duinen in Noord-Amerika en heeft ook indrukwekkende kraters.


(Suriname Mirror/Prensa Latina/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten