zondag 7 januari 2018

Braziliaans politicus komt in Congres die tot 12 jaar cel was veroordeeld voor seks met minderjarige meisjes

(Bron foto: Twitter)
Nelson Nahim zat vier maanden van straf uit, nadat succesvol hoger beroep

Nahim vervangt parlementslid Cristiane Brasil die door president Temer is benoemd als nieuwe minister van Arbeid

Nelson Nahim, een politicus uit Rio de Janeiro die in 2016 tot 12 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld nadat een rechter hem schuldig had bevonden aan het prostitueren van 15-jarige meisjes, verkrachting en intimidatie, vervangt nu parlementslid Cristiane Brasil die door president Michel Temer is benoemd als de nieuwe minister van Arbeid.


Volgens beschuldigingen van de aanklager was Nahim een ​​vaste klant in een prostitutiering waarin meisjes tegen hun zin werden vastgehouden, gedrogeerd en gedwongen werden om seks te hebben. Hij werd ervan beschuldigd seks te hebben gehad met twee 15-jarige meisjes en werd veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Hij zat echter pas vier maanden van zijn straf uit, nadat hij met succes beroep had aangetekend bij het Hooggerechtshof.




Het probleem van kinderprostitutie in Brazilië stond tijdens de FIFA Wereldbeker 2014 in de schijnwerpers.

Volgens de BBC is er geen officieel aantal, maar er wordt geschat dat honderdduizenden kinderen gevangen zitten in de prostitutie, hetzij door economische noodzaak, bedreigingen van geweld door pooiers en criminelen, of door drugsverslaving. Kinderen in deze kwetsbare toestand kunnen pas 10 jaar oud zijn.

Nahim, die lid is van de Democratische Bewegingspartij van President Temer, neemt volgende maand deel aan het Congres, nadat het reces is beëindigd.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten