donderdag 28 december 2017

Vertraging uitbetaling tegoeden en belegde gelden door levensverzekeringsmaat- schappij CLICO Suriname

'Alle betalingen aan schuldeisers worden naar verwachting  uitgesteld voor maximaal 3 - 6 maanden'


Levensverzekeringsmaatschappij CLICO Suriname heeft aan schuldeisers meegedeeld dat er vertraging kan optreden om tegoeden en belegde gelden te ontvangen. 'Dit betekent dat alle betalingen aan schuldeisers met ingang van 1 december 2017, naar verwachting zullen worden uitgesteld voor een periode van maximaal 3 - 6 maanden, tenzij andere financieringsbronnen hiertoe kunnen worden aangeboord', schrijft Maurice Roemer van CLICO Life Insurnace Company Suriname NV, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 28 december 2017.

Mensen die tegoeden hebben bij de verzekeringsmaatschappij zijn weer onaangenaam getroffen door de mededeling die zij hebben gekregen.

'Wij voelen ons opgelicht. Juist, omdat in oktober 2010 een akkoord was bereikt bij de kantonrechter, zijn velen door blijven betalen. En nu komt er weer een onzekerheid die voor veel onrust zorgt', zegt een gedupeerde schuldeiser.

Self Reliance heeft na de perikelen met de Trinidadiaanse maatschappij de Surinaamse onderneming in 2010 overgenomen. Na een akkoord bij de rechter én de overname hebben velen hun polissen niet opgeheven en zijn door blijven betalen.

Roemer schrijft dat het bedrijf zich heeft beijverd om belegde gelden op de Bahamas tijdig te ontvangen. Dit is door tijdrovende procedures en ondanks de inspanning van de advocaat van CLICO op de Bahamas, nog niet gelukt. 'Als gevolg van deze vertraging zal het ons daarom niet lukken om overeenkomstig ons voornemen tijdig aan al onze verplichtingen te voldoen zoals in het akkoord is vastgelegd', deelt CLICO mee.

Om de continuïteit van de bedrijfsvoering en het nakomen van de verplichtingen op lange termijn jegens de schuldeisers niet in gevaar te brengen, ziet CLICO zich genoodzaakt de betalingen ter uitvoering van het aangenomen akkoord te temporiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten