vrijdag 8 december 2017

Premier Rhuggenaath, Curaçao: 'De regering zit niet in onderhandeling met de vakbonden'

'We doen niet mee aan een spelletje van wie de langste adem heeft'


'De regering zit niet in onderhandeling met de vakbonden. Er komt geen tegenvoorstel. We hebben een verantwoordelijkheid naar de gemeenschap toe en doen niet mee aan een spelletje van wie de langste adem heeft.' Dat waren de woorden van premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren in een laatste update over de stand van zaken met betrekking tot de actievoerende vakbonden, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 8 december 2017.

De eis van de vakbonden om de drie punten - te weten het minimumloon, de WA-verzekering en de ontslagen bij UTS - van tafel te vegen, wordt niet door de regering gehonoreerd. De minister-president gaf te kennen, dat er verschillende vragen zijn met betrekking tot de acties, die het eiland nu al een aantal dagen in zijn greep heeft.



'We leven mee met de gemeenschap in deze situatie. Binnen een samenleving en bij iedereen die er deel van uitmaakt zou rust en vrede moeten heersen. En alles wat de regering doet, moet in het belang zijn van iedereen.'

Rhuggenaath gaf aan het te betreuren dat de situatie bij de actievoerende vakbonden gisterochtend was geëscaleerd en dat de autoriteiten verschillende keren moesten uitrukken.

De premier verwees naar verschillende blokkades die op openbare wegen werden opgeworpen, maar ook brandstichtingen, vernieling en vervuiling (zie screenshot videobeeld: Vigilante/Facebook). De politie moest verschillende aanhoudingen verrichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten