ABOP verwacht wel, dat de president de wisselkoers zal droppen en ...
... dat schoolkinderen niet met lege magen naar school gaan
- 'Niet alleen het regeringsbeleid, maar ons geliefd Suriname glijdt naar de afgrond'
Voor het komende jaar verwacht Assembleelid Marinus Bee (ABOP) niet van de regering dat ze Fly-overs gaat bouwen voor Suriname. Er wordt ook geen diepzeehaven verwacht te Commewijne of de bouw van 18.000 woningen en ook geen trein van Poelepantje naar Para. De fractie van ABOP verwacht wel, dat de president de wisselkoers zal droppen, zoals hij op verschillende momenten heeft beloofd en dat schoolkinderen niet met lege magen naar school gaan, stelde Bee gisteren tijdens de begrotingsbehandeling, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 8 december 2017.
Bee voerde aan, dat de kwestie van huurhuizen nog steeds een zorg is. 'We zijn twee jaar verder en de president heeft niks kunnen doen hieraan.'
De politicus verwacht dat de salarissen van ambtenaren, semi-ambtenaren en subsidie ontvangende instellingen, zonder stagnatie worden uitbetaald.
Hij hoopt dat de gezondheidszorg uit het diepe dal kan worden gelift en ziekenhuizen op tijd en volledig over hun subsidiemiddelen kunnen beschikken.
Ook de veiligheid van alle burgers moet gegarandeerd zijn.
Bij de behandeling van de begroting 2017 maakte Bee gewag van het afglijden van het regeringsbeleid naar faillissement. Bij vrijwel alle ministeries zijn de apparaatskosten soms zo hoog dat er te weinig geld overblijft voor de werkprogramma’s. 'Ook bij de begrotingen van 2018 bestaat sterk de indruk, dat de regering er maar niet in slaagt de juiste maatregelen te nemen die zullen moeten leiden tot een meer stabiele financiële situatie in het land die welzijn en meer welvaart voor het volk moet brengen', stelde Bee. Hij wil van de minister van Binnenlandse Zaken weten hoeveel ambtenaren of landsdienaren in dienst zijn genomen in de periode 2015-2017.
De volksvertegenwoordiger merkte op dat de regering de post ambtenarensalarissen niet onder controle heeft.
Hij is het eens met de conclusies van de Vereniging van Economisten in Suriname dat het land bedolven is onder leningen, waarover er geen transparantie is. 'Sterker nog, door op de begrotingen de leningen op te brengen als inkomsten, probeert de minister van Financiën te verdoezelen dat de begrotingen in strijd zijn met de wettelijke regelingen voor de staatsschuld.'
Bee merkte op, dat de vele ad-hoc beslissingen van de regering de indruk bevestigen, dat 'niet alleen het regeringsbeleid, maar ons geliefd Suriname naar de afgrond glijdt'. De waarnemend fractieleder van de ABOP zei, dat de minister van Financiën èn de president over het einde van dit lijden van het volk vaker lijnrecht tegenover elkaar staan en nu proberen ons te doen geloven dat het beter gaat. Dit, terwijl de regering maar blijft lenen, zonder voldoende zicht op het terugbetalen van de gemaakte schulden. 'We moeten de toekomstige generaties van Surinamers niet opzadelen met de gevolgen van dit wanbeleid.'
Bee is blij dat de regering van plan is een aangepaste begroting in te dienen, omdat de ingediende begroting volgens hem buiten elke realiteit is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten