dinsdag 7 november 2017

Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) blikt tevreden terug op succesvolle open dag

Maritieme Open Dag 2017 door zo'n 250 leerlingen/studenten bezocht

(Bron foto's: MAS)

Zo'n 250 leerlingen/studenten hebben vrijdag de Maritieme Open Dag 2017 van de Maritieme Autoriteit Suriname  (MAS) bezocht. De MAS laat vandaag, dinsdag7 november 2017, weten tevreden terug te blikken op een succesvolle open dag. 

De Kustwacht, die gehuisvest is op het terrein van de MAS, heeft ook deelgenomen aan deze Maritieme Open Dag.

Jaarlijks gedenkt de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) en de Internationale Hydrografische Organisatie samen met de lidlanden de Wereld Hydrografie Dag, Wereld Maritieme Dag en Dag van de Zeevarenden. Aan iedere dag wordt een thema gekoppeld. De lidlanden zijn dan vrij om invulling te geven aan het thema.

Het thema voor Wereld Hydrografie Dag 2017 (21 juni) was 'Mapping our seas, oceans and waterways - more important than ever'. Hiermee wordt dit jaar wederom de nadruk gelegd op het belang van hydrografie voor de veiligheid van zeeën, rivieren en waterwegen ten behoeve van de scheepvaart.

Het thema voor Wereld Maritieme Dag (28 september) was 'Connecting Ships, Ports and People. Met dit thema wil IMO dat de maritieme sector, inclusief de scheepvaart, havens en de mensen die ze exploiteren een belangrijke rol kan en moet spelen, door de lidstaten te helpen bij het creëren van voorwaarden voor meer werkgelegenheid, welvaart en stabiliteit aan wal. Dit kan door middel van de handel over zee te bevorderen; versterking van de haven- en maritieme sector als vermogensontwikkelaars, zowel op het land als door middel van de ontwikkeling van een duurzame blauwe economie op zee.


Deze Open Dag stond daarom ook in het licht om MULO B leerlingen van het derde en vierde leerjaar, studenten van het NATIN en het Surinaams Maritiem Instituut meer inzicht te geven in de werkzaamheden van de MAS, die verantwoordelijk is voor een veilige en efficiënte scheepvaart in Suriname. De rol van de MAS is duidelijk terug te vinden in de twee thema’s.

De Maritieme Open Dag is een jaarlijks terugkerend evenement. Maritieme gerelateerde bedrijven en scholen kunnen voor participatie in 2018 in contact treden met de Marketing & Communication afdeling van de Maritieme Autoriteit Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten