donderdag 11 juni 2020

Mexico heeft nu 124.301 bevestigde Covid-19 gevallen en 14.649 doden

Ambtenaren erkennen dat werkelijke aantallen waarschijnlijk vele malen hoger zijn


Mexico registreerde dinsdag 9 juni 2020 nog eens 199 bevestigde gevallen van het coronavirus en 596 nieuwe sterfgevallen, wat erop wijst dat de geplande heropening van bredere economische activiteiten mogelijk nog ver weg is. De bevestigde sterfgevallen hadden vorige week een piek van bijna 1.100 per dag bereikt, maar het dagelijkse totaal was een paar dagen gedaald vóór de opleving van dinsdag. 

Mexico heeft nu 124.301 bevestigde gevallen en 14.649 sterfgevallen, maar ambtenaren erkennen dat gezien het lage aantal testen in Mexico de werkelijke aantallen waarschijnlijk vele malen hoger zijn. Ongeveer een vijfde van de gevallen in Mexico - 26.666 - behoort tot de beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, die 385 doden hebben geleden.

Mexico heeft zijn beleid verdedigd om tot dusver slechts ongeveer 350.000 tests te hebben uitgevoerd in een land van 125 miljoen. Maar, een expert van de Pan American Health Organization, PAHO, zei dat het testen zou moeten toenemen zodra de initiële piek voorbij is en de vergrendeling en sociale afstandsmaatregelen zijn versoepeld.

'Wanneer we de fase van afdaling ingaan ... moet de diagnostische capaciteit worden vergroot zodat elk vermoeden van een vermoeden volgens de richtlijnen een test kan krijgen, omdat we elke nieuwe opkomst onmiddellijk moeten detecteren, zodat de vonk geen brand kan veroorzaken', zei Jean-Marc Gabastou, adviseur van de Pan American Health Organization.

(Suriname Mirror/ABC News)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten