zondag 7 juni 2020

Eugene van der San verwerpt publiek maken beschikking kapitaliseren verlof

'Groot deel van dit bedrag schenk ik aan Su4Su Covid-19 Support Fund'

'Ik weet niet wat men in dit land wil, als je steelt is het niet goed, als je niet steelt is het ook niet goed'


'Aan mijn integriteit komt niemand. Daarin heb ik geïnvesteerd. De beschikking met betrekking tot de kapitalisatie van mijn verlof tegoeden is een openbaar bestuursbesluit. Door het viraal rond te sturen probeert men op een verwerpelijke wijze aan stemmingmakerij te doen. Het mag de hele wereld rond worden gestuurd ik heb geen schuldeisers die op me af zullen komen. Ik weet niet wat men in dit land wil. Als je steelt is het niet goed. Als je niet steelt is het ook niet goed.

In deze case ben ik zo groot geweest, om reeds op 24 januari 2020 de President (als bevoegd gezag) per schrijven toestemming te vragen mijn verlof tegoeden, in totaal meer dan 100 dagen, over de maanden februari, maart, april, mei en juni te mogen opnemen met inachtneming van artikel 48 van de Personeelswet (zie schrijven). In aansluiting daarop verzoek ik u mij overeenkomstig mijn AO eervol ontslag te verlenen. Toen al wilde ik mijn verlofdagen opnemen en het gedoe van middelmatigheid achter me laten. 

Maar de President heeft in Coronie luidt en duidelijk kenbaar gemaakt, dat hij nog prijs stelt op mijn kennis en vriendschap en kennis heeft hij “van der San gaat nergens ik ga het verzoek van de directeur niet goed keuren” woorden van de President van de Republiek Suriname. Ongekend!! Dit alles hebben de lafaards en farizeeërs natuurlijk met gemengde gevoelens moeten aanhoren. 

Ik heb in deze functie bijkans nog 10 jaren het land gediend en eerder meer dan 35 jaren voor de overheid gewerkt. 

De beschikking waarmee, door onwetendheid en achterlijkheid, wordt gesold is niet zonder meer tot stand gekomen. Wanneer het bevoegde gezag, in het belang van de dienst weigert de ambtenaar op haar/zijn daartoe gedaan verzoek verlof te verlenen dan moet dat worden vastgelegd, zodat de vakantieverlofdagen die buiten de cumulatie van ongebruikte aanspraken op vakantieverlof vallen, niet verloren gaan. Dat recht moet dan door het bevoegde gezag gecompenseerd worden voor zover het niet meer verleend kan worden. 

Uiteraard begrijpen sommige subalterne ambtenaren die ergens eventjes zijn geregeld deze zaken niet. Zoals de onderdirecteur op het directoraat Algemene Zaken ene heer Setro die het afschrift heeft gepost op Facebook of heeft doorgestuurd aan derden. 

Deze beschikking die gedateerd is 22 mei 2020, lang voor de verkiezingen, lag sedert 26 mei 2020 op Algemene Zaken ter uitvoering en men is gaan saboteren blijkbaar wederom door onwetendheid, hebzucht, jaloezie en middelmatigheid. Wanneer er bedenkingen bestaan tegen een bestuursbesluit dan dient dat schriftelijk aan het bevoegde gezag te worden medegedeeld met onderbouwing nadat het besluit dat rechtsgevolgen heeft is uitgevoerd. Wanneer de bedenkingen correct zijn dan wordt zo een bestuursbesluit herzien met alle consequenties van dien. Trouwens dat staat meestal letterlijk in zo een beschikking. Bovendien is dat het werk van de Rekenkamer. 

Op grond van de wet maak ik rechtens aanspraak hierop of er moet alsnog worden voldaan aan mijn verzoek om vakantieverlof. 

Aan al degenen die zich hiermee hebben beziggehouden om te appen zeg ik, wat jullie schreeuwers moeten doen is de nieuwe machthebbers vragen om al deze bepalingen in de Personeelswet en de wet financiële voorzieningen Ministers en Onderministers ( S.B. 1994 no. 78 ) te schrappen. 

Tot slot zal ik een groot deel van dit aan mij rechtmatig toekomend bedrag, na aftrek van de belastingen, schenken aan het Su4Su Covid-19 Support Fund, dat voortreffelijk werk verricht om te voorkomen dat wij allemaal door het Covid-19 virus creperen, hetgeen misschien voor Suriname een goede oplossing zou zijn.

Eugène van der San'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten