donderdag 4 juni 2020

Alpaca's geschopt, getrapt en braken terwijl ze ruw geschoren worden in Peru...

PETA filmt in het geheim op Mallkini Ranch - de grootste alpacaboerderij van Peru


'Merken als Espirit, H&M en Gap hebben relatie met Michell Group, moederbedrijf dat Mallkini bezit, beëindigd'

Alpaca's schreeuwen van pijn en braken terwijl ze worden vastgebonden, poten worden 'uitgerekt' en gestempeld, te zien in een gruwelijke geheime video die is vastgelegd op een grote boerderij in het zuiden van Peru door People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). De dieren worden geschopt, getrapt en braken terwijl ze ruw geschoren worden. 


Campagnevoerders van dierenrechtengroep PETA hebben de video in het geheim vastgelegd op de Rancho Mallkini in Azangaro, Puno - de grootste alpacaboerderij van Peru, gelegen in het zuiden van het land. De beelden laten zien, dat dieren worden vastgebonden aan hun voor- en achterpoten totdat ze plat liggen, zodat hun vacht kan worden bijgesneden.

Op een gegeven moment lijkt een arbeider op een alpaca te stampen en een laars op de nek van het dier te plaatsen terwijl deze ronddraait. Ten minste één dier braakt, wat volgens PETA een teken van angst is bij de dieren, terwijl verschillende andere tekenen vertonen dat ze ziek zijn geweest.


In sommige gevallen is de behandeling ruw genoeg om de dieren te laten bloeden, waarbij sommige insnijdingen diep genoeg zijn om hechtingen te vereisen.

Op de beelden is te zien hoe het personeel van de ranch deze wonden hecht, waarvan de onderzoekers van PETA beweren dat ze zonder verdoving zijn gedaan. PETA beweert ook, dat sommige dieren drachtig waren terwijl ze de ruwe behandeling ondergingen.

De dierenrechtenorganisatir vraagt ​​nu de Peruaanse autoriteiten om Mallkini te onderzoeken op mogelijke schendingen van de dierenbeschermingswetten van het land. Het beweert ook, dat merken zoals Espirit, H&M en Gap hun relatie met de Michell Group, het moederbedrijf dat Mallkini bezit, nu hebben beëindigd.

Een woordvoerder van de groep zei, dat ze de actie van PETA's 'betreuren', maar ontkende dat ze gevestigde praktijken op de boerderij lieten zien.

De meerderheid van de alpaca's van de ranch - die volgens hun website 4.000 bedraagt - worden geschoren zonder terughoudendheid, zei de woordvoerder. Bezoekers van de ranch, die wordt geadverteerd als een toeristische bestemming, zijn welkom om het scheerproces te bekijken, voegde de verklaring toe. De ranch zei, dat het de acties die op film waren vastgelegd 'betreurt', maar ontkent dat het deel uitmaakt van de standaardpraktijk.

'We hebben contact opgenomen met PETA om hierover een dialoog aan te gaan.'

(SNOOP Suriname/PETA Latino/Daily Mail/YouTube/Fashion Network/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten