Colombia volgde woensdag 20 mei 2020 in de voetsporen van Argentinië en legde een van de strengste reisverboden ter wereld op om de coronavirus-pandemie bestrijden en zeggen, dat tot 31 augustus geen internationale passagiersvluchten zullen worden toegestaan. Argentinië heeft deze maand een soortgelijke drastische stap gezet, hoewel het ook binnenlandse vluchten verbood. Colombia heeft tot dusver tot eind juni binnenlandse vluchten verboden.
Het besluit van Argentinië veroorzaakte verontwaardiging onder de luchtvaartmaatschappijen van dat land, maar tot dusver is de regering niet van gedachten veranderd.
'Tot 31 augustus verwachten we de internationale vliegreizen niet te hervatten of de landgrenzen te heropenen', zei de Colombiaanse minister van Transport, Angela Maria Orozco, woensdag in een interview met Blu Radio.
🔴¿Cuándo se reanudan vuelos internacionales en Colombia?— El Venezolano Colombia (@ElVenezolanoCo) May 20, 2020
La restricción al transporte aéreo va de la mano de la emergencia, es decir, hasta el 31/08. Hasta esa fecha no se espera el restablecimiento de vuelos internacionales”, dijo ministra de Transporte, Ángela María Orozco pic.twitter.com/UjUFGALiYj
Latijns-Amerika heeft strengere reisbeperkingen opgelegd dan de meeste regio's om het coronavirus te bestrijden. Naast Colombia en Argentinië hebben Peru, Ecuador, El Salvador en Panama ook alle vluchten aan de grond gehouden en herhaaldelijk dat verbod verlengd naarmate de ziekte zich heeft verspreid. Vrachtvluchten zijn toegestaan.
De beslissing van Colombia is een klap voor de grootste luchtvaartmaatschappij, Avianca Holdings, die deze maand faillissement heeft aangevraagd bij een Amerikaanse rechtbank. Avianca zei in een verklaring. dat de regering haar nog niet op de hoogte had gebracht van het nieuwe verbod. Avianca had eerder gehoopt in juni weer te kunnen vliegen.
De luchtvaartmaatschappij bevindt zich in een moeilijke situatie, aangezien de volledige passagiersvloot momenteel niet kan vliegen vanwege beperkingen in verschillende landen. Het zijn wel vrachtvluchten, maar die vertegenwoordigen in normale tijden een klein percentage van de omzet van het bedrijf. De luchtvaartmaatschappij heeft een beperkt bedrag aan contanten om de operatie draaiende te houden en tegelijkertijd weinig inkomsten te verdienen, wat haar ertoe heeft aangezet overheidssteun te zoeken die zich nog niet heeft gerealiseerd.
(Suriname Mirror/Al Jazeera/Reuters/Twitter)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten