vrijdag 10 april 2020

Mensenrechtencommissie in Mexico wil onderzoek naar nachtclubs die thuisservice aanbieden

(Bron foto: El Sol de Mexico)
Sommige nachtclubs beschuldigd van mensenhandel en reclame voor minderjarige meisjes


De Comisión Nacional de los Derechos Humanos (CNDH) van Mexico dringt er bij de autoriteiten op aan om een ​​onderzoek in te stellen naar nachtclubs in het land die thuisservices aanbieden voor illegale activiteiten te midden van coronavirus gerelateerde shutdowns in het hele land. 

'Dit is niet alleen een aanval op het recht op volksgezondheid, maar vormt ook discriminatie en mogelijke mensenhandel voor seksuele uitbuiting', zei de commissie in onderstaande verklaring.



Sommige van de nachtclubs in kwestie worden beschuldigd van mensenhandel en reclame voor minderjarige meisjes.

De Comisión Nacional de los Derechos Humanos zei, dat de activiteit op 3 april werd opgemerkt in de centrale staat Tlaxcala, een hotspot voor mensenhandel in het land.

Het Observatorio Ciudadano Nacional del Feminicidio (OCNF), zei dinsdag 7 april 2020, dat vrouwen en meisjes die voor dergelijke diensten worden geadverteerd 'niet alleen worden blootgesteld aan besmetting met Covid-19, maar ook aan verschillende vormen van geweld', zei de groep in deze verklaring:


Mexico heeft woensdagavond 3.181 gevallen van coronavirus en 174 sterfgevallen gemeld. Het land is traag geweest met het uitvoeren van inspanningen op het gebied van sociale distantiëring, maar is daar eind vorige week mee begonnen.

(Suriname Mirror/The Hill/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten