woensdag 4 maart 2020

Den Blauwvinger: De verkiezingen naderen en dus nemen het moddergooien, schelden en 'fake news' toe

COLUMN: NDP en VHP bestrijden elkaar op onvolwassen en vooral à-politieke wijze op Facebook

Elkaar persoonlijk voor vies en vuil en erger uitmaken aan de orde van de dag


Wie de meeste zogenaamde aanhangers en leden op de been weet te brengen en wie de meeste vlaggen weet te wapperen in vooral volksbuurten, en elkaar via social media en in ingezonden proza op nieuwswebsites ongegeneerd, onvolwassen en vooral à-politiek uitschelden en met 'fake news' bestoken, zijn anno 2020 de verkiezingspropaganda methodieken geworden van regeringspartij NDP (de 'paarse partij) en grootste oppositiepartij VHP (de 'oranje partij' ofwel 'the Orange Movement').

Waar is de politieke inhoud?
Enige politieke inhoud lijkt ver te zoeken. Dat blijft beperkt bij de NDP tot het verkondigen van voortzetting van het huidige beleid en bij haar grootste concurrent de VHP tot het weer reanimeren van het door de NDP veroorzaakte verwoestende financieel-economische wanbeleid.

NDP schiet zichzelf in de voet met haar welhaast ontelbare zogenoemde Facebook-groepen en 'fake news' pagina's. Daarmee overtreft ze de VHP, maar alleen daarmee. Maar, met zoveel activiteiten dreigt de NDP zichzelf te beschadigen. Het is een ondoordringbaar paars woud.

Het zijn er simpelweg teveel en ze zitten elkaar in de weg met al hun berichten ('posts') en dergelijke. De paar NDP Facebook 'fake news' pagina's doen 'paars' ook geen goed, integendeel. Eén van die pagina's werd al door Facebook verwijderd vanwege leugenachtige berichten, met name gericht tegen 'oranje'. Maar, snel na de verwijdering dook die pagina weer op, onder een ietwat gewijzigde naam. Natuurlijk, ongetwijfeld heeft de VHP ook een Facebook 'fake news' pagina, maar dat staat niet met 100% zekerheid vast.
De VHP heeft wel een gedreven lid die met regelmaat media bestookt met ingezonden stukken, brieven. Veelal voorspelbaar en veelal reacties op gepubliceerde nieuwsartikelen over issues aan NDP-zijde of reacties op interviews met- of ingezonden stukken van NDP-kopstukken.

Het opgewonden NDP-lontje en de VHP-'drol'
De ingezonden brieven van de VHP'er zijn over het algemeen fatsoenlijk qua taalgebruik, soms wel op het randje, maar nimmer worden krachttermen of scheldwoorden gebruikt. Desondanks kunnen ze gevoelige snaren snaren binnen de NDP of steken in open zenuwen. En, dàt was onlangs het geval bij een opgewonden standje in de NDP-top, een snel ontplofbaar lontje. Dàt lontje voelde zich nogal gekwetst door de inhoud van een gepubliceerde ingezonden brief van de VHP'er op een journalistiek niet-professionele nieuwswebsite. De VHP'er werd door het opgewonden standje voor van alles en nog wat uitgemaakt in een ingezonden reactie. De VHP'er werd uitgescholden voor ezel, drol en dat hij meet zijn moeder heeft geslapen. En dat is de ongenuanceerde, onvolwassen en à-politieke manier van reageren van en zich uitdrukken door NPD-kopstukken.


Een dagtaak
Politieke opponenten voor rotte vis uitmaken lijkt voor de NDP een dagtaak te zijn geworden. Het heeft niets met politiek te maken, neen, het is verwerpelijk, onvolwassen gedrag van een kat in het nauw en van een jammerende peuter. Bedenk hierbij, dat de leider van de paarse meute eind februari in een politieke redevoering ter ere van zijn revolutie politieke tegenstanders nog beschimpte voor het publiceren van 'fake news'....

Maar, de man weet dondersgoed, dat juist zij eigen NDP kampioen 'fake news' is. Tja, hypocrisie is 'paars' ook niet onbekend...

De twee kemphaantjes, NDP en VHP, zouden er goed aan doen bij zichzelf te rade te gaan en eens in gaan zien, dat elkaar beconcurreren op social media met 'fake news', elkaar voor vuil en erger uitmaken en ingezonden brieven uiteindelijk ze de das om zullen doen. Het is à-politiek, kinderlijk gedrag. Dààr zitten kiezers niet op te wachten, maar de NDP-achterban wellicht juist wèl, immers die gaat het niet om een politieke inhoud, maar om een paars vlaggetje op het perceel en het charisma van hun welhaast goddelijke feilloze leider.

Garant voor armoede stimulerend financieel-economisch wanbeleid
De man die garant staat voor een armoede stimulerend financieel-economisch wanbeleid dat ook door zijn eigen aanhang gevoeld moet worden in de portemonnee, welke armoede niet kan worden weggenomen met het uitdelen van gratis zakjes aardappelen en uiten. Neen, dat kan alleen na 25 mei worden weggenomen met nieuw motiverend en opbouwend deskundig beleid dat de economie stimuleert en niet wordt aangestuurd door politiek benoemde ambtenaren voor wie de woorden 'persoonlijk gewin' en 'corruptie' in hun bureaubladen staan gegraveerd.

Hoogachtend,
Den Blauwvinger
4 maart 2020
Paramaribo – Suriname

Geen opmerkingen:

Een reactie posten