zaterdag 1 februari 2020

HVB: 'Regering moet zo snel mogelijk verantwoording afleggen over onttrekking 100 miljoen US dollar uit kasreserves CBvS'

'Er moet onmiddellijk een geruststellende verklaring komen van de regering'


De regering moet zo snel mogelijk verantwoording afleggen over de onttrekking van 100 miljoen Amerikaanse dollar uit de kasreserves van de Centrale Bank van Suriname. Parlementariër Raymond Sapoen van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) wil weten wat de reden daarvoor is en waaraan het geld bestemd is. Hij sprak gisteren op een drukbezochte wijkvergadering te Tout Lui Faut in Wanica, meldt zijn partij in een nieuwsbericht, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 1 februari 2020. 

Sapoen: 'Dat zijn tegoeden van de Surinaamse samenleving die vertrouwt op een goed beheer door de bank en waarover er duidelijke spelregels zijn gemaakt. Regering mus' kon taigi wi fa den sma o kis den moni baka.'

Het volk is volgens Sapoen nog niet bekomen van de corruptieschandalen van de gewezen governor Van Trikt of wordt alweer verrast met deze zorgwekkende ontwikkeling. 'Er moet onmiddellijk een geruststellende verklaring komen van de regering naar de samenleving en de banken toe. Elke dag langer wachten is alleen maar meer schade. Regering, now na damage control', sprak Sapoen, wiens partij deel uitmaakt van de regering.

Hij vindt het heel jammer, dat er geen overleg plaatsvond over deze financiële interventie en stelt dat zijn partij als coalitiepartner niet meegesleept wil worden in deze onsmakelijke kwestie. 'Un n'e go tek slag, da tra man e meki slag. We gaan ervan uit dat het geld een bestemming heeft gehad in 's lands belang en niet in de zakken van een paar bonzen is verdwenen. Maar, dan nog is transparantie belangrijk', aldus Sapoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten