zaterdag 29 februari 2020

Congres Mexicaanse staat Yucatan verbiedt media publicatie foto's van dode mensen

(Bron foto: PorEsto)
'Verspreiding van beelden van doden veroorzaakt morbiditeit onder bevolking'


Het Congres van Yucatan heeft een hervorming van het strafrecht van de staat goedgekeurd om de verspreiding van afbeeldingen van dode mensen in de media te verbieden. Het stelde vast, dat iedereen die afbeeldingen van dode mensen of menselijke resten onthult, tentoonstelt, post, deelt of publiceert op blogs, sociale netwerken, websites, gedrukte versies of andere, een straf opgelegd zal krijgen. 

Kathia Bolio Pinelo, afgevaardigde voor PAN (Partido Acción Nacional) in het Yucatan-congres, zei dat de verspreiding van beelden van de doden alleen morbiditeit onder de bevolking veroorzaakt en de dode persoon en zijn familie revictimiseert.



'Het gebruik van dit soort foto's profiteert van de pijn van anderen en moedigt geweld aan, in de ogen van elke burger, zelfs minderjarigen', zei de PAN-politica, die dit hervormingsvoorstel presenteerde. Ze voegde eraan toe dat de uitspraak drie dagen tot drie jaar gevangenisstraf vaststelt, evenals economische boetes voor degenen die deze acties uitvoeren en zei dat ze hoopt dat deze hervorming een precedent zal zijn voor de rest van het land.

Ze legde echter uit, dat de verspreiding van foto's of video's van menselijke lichamen of overblijfselen niet als illegaal zal worden beschouwd, als deze uitsluitend wordt gebruikt voor wetenschappelijk of academisch onderzoek, forensische onderzoeksprocedures of historische gegevens.

(Suriname Mirror/Heraldo de Mexico/Yucatan Times/Sureste Informa/Twitter/PorEsto)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten