woensdag 22 januari 2020

Verzetzaak Bouterse bij Krijgsraad niet inhoudelijk behandeld - Zaak verschoven naar 31 maart

(Bron foto: Starnieuws)
Zaak uitgesteld vanwege afwezigheid van een rechter...


De verzetzaak van Desi Bouterse bij de Krijgsraad is vanochtend, woensdag 22 januari 2020, niet inhoudelijk behandeld  Rechter Rewita Chatterpal was niet aanwezig. De samenstelling van de Krijgsraad was niet hetzelfde. Rechter Anand Charan zat aan. De president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, opende de zitting, aldus Starnieuws. 

Daarna verscheen Bouterse voor de rechter, in militair uniform. De zitting is uitgesteld naar 31 maart. De rechter vroeg Bouterse naar zijn naam, geboortedatum en beroep. Daar heeft hij antwoord op gegeven. Daarna heeft de president van de Krijgsraad meegedeeld dat de zaak niet behandeld kan worden omdat een lid van de Krijgsraad niet aanwezig is. Valstein-Montnor sloeg daarna de hamer en liep de zaal uit.

In de zaal waren enkele NDP-kopstukken. De situatie in de zaal was rustig. De zitting heeft enkele minuten geduurd. Buiten was de massa aangezwollen. Bouterse werd toegejuicht terwijl hij naar buiten liep.

Bouterse en gezelschap liepen richting het Onafhankelijkheidsplein waar de massa wordt toegesproken. Irwin Kanhai, advocaat van Bouterse, zei tegen journalisten, dat alleen de verzetzaak in behandeling is genomen. De verzetprocedure is in gang gezet. Zijn cliënt hoeft niet op elke zitting te verschijnen, alleen wanneer de Krijgsraad het nodig acht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten