maandag 27 januari 2020

Assembleelid William Waidoe: 'Bij NDP kan ik veel meer doen voor mijn achterban, dan toen ik bij PL was'

'Toen ik bij Pertjajah Luhur was, kon ik alleen maar beloftes verkopen'


Assembleelid William Waidoe zei zaterdagavond op een wijkvergadering van de NDP in Longmay, Nickerie, dat nu hij bij de NDP is, hij veel meer kan doen voor zijn achterban dan toen hij deel uitmaakte van de Pertjajah Luhur (PL). Hij is daar om het werk verder te doen. Daarom heeft hij de overstap gemaakt. Nu kan hij makkelijk een grondbeschikking in orde maken, wat voorheen nauwelijks mogelijk was, zo schrijft Starnieuws vandaag, maandag 27 januari 2020.

Waidoe zei, dat hij twee weken huis aan huis heeft gelopen in verschillende wijken in de Westelijke Polder. De partij blijft volgens hem groeien. Uit gesprekken met seniorenburgers is vooral naar voren gekomen, dat het bedrag van Srd 525 voor ouderdomsvoorziening niet genoeg is. 'Als wij minister Misiekaba mogen geloven, dan verhoogt hij de AOV liever gisteren dan vandaag', stelde Waidoe. De mensen hebben aangegeven dat als de AOV naar Srd 1.000 of 1.200 verhoogd wordt, zij heel blij zullen zijn. Met een beetje inspanning van jongeren moet het mogelijk zijn volgens de politicus om de AOV te verhogen.

Bij huis aan huis bezoeken, vragen de mensen aan Waidoe wanneer hun grondbeschikkingen in orde kunnen worden gemaakt. 'En daar is de waarde van Waidoe in de NDP om de grondbeschikkingen te regelen voor u. Dankzij de NDP. Toen ik daar (PL) was, kon ik alleen maar beloftes verkopen', merkte de politicus op.

Nu kan hij gewoon zeggen, dat de drempels zullen komen in Solom, en die komen daadwerkelijk, want hij heeft het kunnen afstemmen met de verantwoordelijke van Openbare Werken. 'En dat is de bijdrage waarom Waidoe weggegaan is naar de NDP. Om Mama Sranan te helpen. Fu seti unu tori kon.'

Waidoe merkte op, dat toen hij nog bij PL zat, hij ook contact had met het hoofd van Sociale Zaken van Nickerie. Hij appte tot hij niet meer kon om hem te vragen mensen te helpen. Toen was het niet mogelijk. Nu zit hij naast de persoon en die zegt nu 'meneer Waidoe, het komt in orde. Wij gaan eerst onderzoeken, dan we seti sani. En dat na a bijdrage fu Waidoe gi den man san stem tapu Waidoe in 2015.'

Nu krijgt Waidoe van alle diensten hulp om zaken in orde te maken in tegenstelling tot de tijd waarin hij in de oppositie zat, aldus Starnieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten