zaterdag 28 december 2019

LVV vraagt steun Cubaanse ambassadeur bij export rijst naar Cuba

(Bron foto: LVV)
Suriname helpt Cuba bij teelt hooglandrijst, Cuba steunt Suriname bij teelt uien


Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vrijdag 27 december 2019 op zijn kabinet een vervolggesprek gevoerd met de ambassadeur van Cuba in Suriname Igor Azcuy González naar aanleiding van het bezoek van de minister aan Cuba, waarin zaken verder geconcretiseerd worden met betrekking tot de rijstexport. Dit meldt LVV vrijdag 27 december 2019.

Ook zijn door beide landen toezeggingen gedaan waarvoor directe invulling vereist is.

De bewindsman heeft de ambassadeur om assistentie gevraagd in het voorbereiden van de gevraagde documenten. Aanwezig waren naast de minister, de onderdirecteur Maitrie Jagroep bijgestaan door de juridische staf van het ministerie. Cuba heeft namelijk interesse getoond voor de Surinaamse witte rijst.

De prijs die dit land biedt aan de Surinaamse ondernemingen, ligt hoger en gunstiger waardoor ons land dit met beide handen moet aangrijpen. De documenten worden nu voorbereid en zullen opgestuurd worden naar Cuba, zodat deze ondertekend kunnen worden door partijen.

Op het gebied van kennisuitwisseling zal Suriname Cuba assisteren bij het telen van hooglandrijst, terwijl Cuba Suriname zal ondersteunen bij het telen van uien. Het telen van eigen uien zal ertoe moeten leiden, dat minder geïmporteerd hoeft te worden, met als gevolg deviezenbesparing.

Ambassadeur Igor Azcuy González heeft alle medewerking toegezegd om te helpen bij de voorbereiding van de nodige documenten en vroeg de bewindsman om zo spoedig mogelijk de namen van de experts aan te geven zodat zij kunnen afreizen naar Cuba.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten