maandag 30 december 2019

Korps Politie Suriname gaat in 2020 weer werken met een vernieuwde Most Wanted lijst

'Een extra dimensie zal ervoor zorgen dat we extra succesvol zullen zijn'


'In 2020 komt er weer een Most Wanted lijst. Deze zal niet zijn zoals we het al die tijd hebben gekend. Er komt een extra dimensie en die zal ervoor zorgen dat we extra succesvol zullen zijn', aldus korpschef Roberto Prade vrijdag tijdens de jaarafsluiting van het Korps Politie Suriname, KPS, waar ook de bevordering van politieambtenaren plaatsvond, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) maandag 30 december 2019.

Prade sprak over criminaliteitsbeheersing. Het KPS heeft een apparaat aangeschaft dat erin zal resulteren dat de criminaliteit beter wordt beheerst. 'Nu al heeft het apparaat haar dienst bewezen en in de toekomst mogen we veel meer hiervan verwachten', kondigde Prade de modernisering binnen het KPS aan, om de criminaliteit te beteugelen. Hij gaf aan, dat er voor het project van buurtmanagement al 60 mensen zijn opgeleid.

Voor wat bedrijfsmatige operaties van het korps betreft, zijn er in het afgelopen jaar een paar gedurfde maatregelen getroffen, zodat de financiële positie van het korps kon worden versterkt. Als voorbeeld noemde hij de wisseling van de wacht bij de financiële administratie van het korps. Het KPS moet zich ontwikkelen van een verlieslatend bedrijf naar een bedrijf met veel potenties. Het ziet er rooskleurig uit, maar we willen de overheid zo min mogelijk belasten, lichtte de korpschef toe. Met de verkiezingen in aantocht worden een groep van 170 man opgeleid en 400 rekruten binnengehaald voor de versterking van de politieorganisatie.

In totaal werden 318 politieambtenaren bevorderd op het terrein van het Politie Opleidingscentrum (POC).
Onder de 318 ambtenaren vallen 208 agenten verdeeld over de verschillende klassen, te weten 6 onderofficieren, 104 officieren en hoofdofficieren. Minister Stuart Getrouw van het ministerie van Justitie en Politie feliciteerde de bevorderden met het resultaat dat zij hebben bereikt in hun loopbaan binnen het KPS. 'Een bevordering voelt aan als een kroon op het werk. Het is geen gunst, want voor de bevordering vindt een adequate beoordeling plaats. Ik wil u feliciteren en ik vraag u allen aandacht voor de constante verbetering van de kwaliteit van het politiewerk.' 

De bewindsman ging in op de zaken die het ministerie heeft weten te realiseren in het jaar 2019. Hij noemde de start van de nieuwe kaderopleiding en de elementaire opleiding van de politie.

Volgens hem is het wagenpark van het KPS totaal vernieuwd en inmiddels uitgebreid met 75 nieuwe voertuigen, 80 rijwielen en 50 motoren voor de Motor Surveillance Dienst (MSD). Het Politie Record Management Systeem is ook gelanceerd in 2019 en een politiepost bij de backtrack route in Nickerie ingesteld. 
Getrouw gaf aan, dat er binnenkort ook een politiepost komt te Redi Doti. In 2019 is het politiebureau te Moengo gerenoveerd en zijn een politie unit te Rietbergplein en een unit bij de Volkskrediet Bank (VCB) in Paramaribo in gebruik genomen.

Minister Getrouw maakte verder een statement over de verbetering en de bevordering van de verkeersveiligheid. Het blijft volgens de bewindsman één van de beleidsprioriteiten van de regering. 'We merken een stijging van bromfietsers als verkeersslachtoffers. Zulks is aanleiding tot grote bezorgdheid. In 2020 zal de uiteindelijke voortzetting van de certificering van de bromfietsen plaatsvinden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten