vrijdag 6 december 2019

Bondsvergadering Korps Brandweer Suriname ontspoort: politie lost waarschuwingsschoten

John Seedorf, voorzitter bond, zou door leden zijn gegijzeld in vergaderruimte

Leden niet akkoord met verdagen vergadering door Seedorf


De politie heeft vrijdag 6 december 2019 een aantal schoten gelost bij de hoofdkazerne van het Korps Brandweer Suriname, nadat een uit de hand gelopen bondsvergadering was afgesloten. John Seedorf, voorzitter van de brandweerbond, zou door leden zijn gegijzeld in de vergaderruimte. De aanleiding hiervoor was dat hij de vergadering had verdaagd naar een nader te bepalen datum. Dit werd niet geaccepteerd door de leden, aldus de Ware Tijd.

'Wij hebben hem beleefd gevraagd om de meeting niet te verlaten. Wij zijn zodanig gaan staan dat Seedorf die al omringd was door zijn eigen mensen niet weg kon lopen en er stonden ook mannen bij de gesloten deuren', zegt 'een ingewijde'.

De leden van de bond waren ontstemd over de aanwezigheid van de politie. Die heeft met veel machtsvertoon ervoor gezorgd dat de voorzitter de kazerne kon verlaten.


'Toen Seedorf bij zijn auto was en omringd door de leden, heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. Dat was echt niet nodig, want niemand heeft hem aangevallen', zegt een brandweerman. Daarna zijn er weer schoten gelost bij de poort. 'Misschien wilden sommige mensen de poort dichthouden, waardoor Seedorf niet weg kon rijden', zegt hij.

De algemene vergadering was aangevraagd door leden. Zij raakten verhit toen bleek dat onderwerpen waarover ze wilden praten niet op de agenda stonden. Er werd een gegeven moment gevraagd voor een punt van orde om duidelijkheid hierover te vragen, maar dat werd genegeerd door Seedorf.

'Hij is verplicht om ons aan het woord te laten, want de voorzitter is verantwoordelijk schuldig aan de algemene ledenvergadering, die het hoogste orgaan is', zegt de brandweerman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten