maandag 4 november 2019

Sapoen (HVB): 'Regering moet er wel voor zorgen dat wij niet in gevarenzone komen'

(Bron foto: HVB)
'Als geleende geld niet naar productiesector en infrastructuur gaat ontstaat een probleem'


'Wij hebben toestemming gegeven aan de regering om meer te gaan lenen, maar ze moet er wel voor zorgen dat wij niet in de gevarenzone komen. Zodra we merken dat het geleende geld niet bestemd wordt voor de productiesector en de infrastructuur, ontstaat een probleem.' Dat zei politiek leider Raymond Sapoen van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) zaterdag tijdens een goed bezochte vergadering in Nickerie, aldus vandaag, maandag 4 november 2019, Starnieuws.

'Wanneer wij vinden dat de regering geld nodig heeft om ontwikkeling te brengen dan is het onze plicht om daaraan mee te werken. Maar, we zullen erop moeten toezien dat er niet gestunt wordt met het extra geld.'

Volgens Sapoen hadden velen gedacht, dat de HVB zich zou verschuilen en niet zou meewerken aan wijziging van de Wet op de Staatsschuld. 'We kennen onze verantwoordelijkheid en hebben die genomen door de wet te laten goedkeuren.' Hij zegt er vier jaar geleden bewust voor te hebben gekozen 'om de moederpartij te zeggen, dat wij onze eigen weg willen gaan op basis van nieuwe gedachten'.


Voorzitter Mike Noersaliem: 'Hervorming betekent ook dat wij het anders gaan doen, met respect voor een ieder.' Volgens hem biedt HVB de jongeren de gelegenheid om zich verder te verdiepen, vooral op het gebied van ICT.

Hij vindt, dat het milieuvraagstuk niet serieus wordt genomen in Nickerie en noemde daarbij onverantwoord gedrag van boeren om verpakkingsmateriaal voor chemicaliën achteloos op de rijstvelden achter te laten.


Jurmain Ligeon, een jongere van de HVB, wil dat de partij iedereen erbij betrekt om het uiteindelijke doel te bereiken, namelijk hervorming en vernieuwing in Suriname. Hij pleit voor afslanking van het ambtenarenapparaat, 'omdat de overheidskantoren vol zitten met mensen die gewoon zitten te slapen'.

De partij is niet voor gedwongen ontslag maar voor omscholen van ambtenaren om zich op andere plekken in te zetten voor ontwikkeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten