maandag 25 november 2019

Regering-Rhuggenaath wil meer informatie van Centrale Bank over scenario’s inzake Girobank

'Bailout'-plan-Traa voor lening 450 miljoen stuit op weerstand


De regering-Rhuggenaath wil meer informatie van de Centrale Bank CBCS over de diverse scenario’s met betrekking tot Girobank. De enige eerder door interim-president Bob Traa voorgehouden optie van een ‘bailout’ door 450 miljoen te lenen van Nederland, stuit op weerstand. Zowel in politiek Willemstad als in Den Haag. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 25 november 2019.

De drie ministers, die begin deze maand ijlings naar Nederland afreisden - onder andere met Girobank op de agenda, hoewel dit nooit officieel is bekendgemaakt - zijn niet bepaald ‘amused’ over hoe dit is gegaan.

Er werd veel druk op hen uitgeoefend om met de hoogste spoed te handelen. Dit tot ergernis van de bewindslieden. Bovendien hebben zij de indruk daarbij niet volledig te zijn geïnformeerd door de interim-president.

In Nederland kregen premier Eugene Rhuggenaath (PAR), Financiën-minister Kenneth Gijsbertha (MAN) en minister Suzy Camelia-Römer (PIN) te horen dat er in het geval van een lening - het zou gaan om maar liefst bijna een half miljard gulden - nadere informatie is vereist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten