woensdag 11 september 2019

Inheemse protesten in Peru blokkeren productie in Canadese Frontera-olieblok

(Bron foto: Twitter)
Demonstranten willen dat regering olievervuiling opruimt en gezondheids- klinieken bouwt


Inheemse gemeenschappen namen de leiding over van een klein vliegveld en een oliepompstation in Peru, om de overheid te dwingen om vervuiling op te ruimen en de productie stop te zetten in een olieblok van Frontera Energy Corp's, zei een stamhoofd dinsdag 10 september 2019. 

Demonstranten in het Amazonegebied van Loreto willen dat regeringsfunctionarissen hun verplichtingen nakomen om olievervuiling op te ruimen en gezondheidsklinieken te bouwen, zei Aurelio Chino, het hoofd van de lokale inheemse federatie Fediquep.



Dorpelingen hebben zondag de Andoas-luchthaven in de regio Loreto bezet en een oliepompstation geëxploiteerd door het staatsbedrijf Petroperu. 'Alles is verlamd. Alles is gesloten', zei Chino telefonisch.

Frontera, gevestigd in Canada, produceerde in augustus ongeveer 8.300 vaten olie per dag, volgens de Sociedad Peruana de Hidrocarburos (SPH). Het bedrijf weigerde onmiddellijk commentaar te geven. Het ministerie van Energie en Mijnbouw reageerde niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Protesten tegen olie en mijnbouw komen veel voor in Peru, de nummer 2 koperproducent ter wereld en een relatief kleine olieproducent. Begin dit jaar zei Frontera dat het aan het heroverwegen was of het nieuwe investeringen in Peru zou voortzetten.


(Suriname Mirror/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten