vrijdag 6 september 2019

Afdeling Voorlichting politie beweert (nog) niets te weten van aangifte tegen Romano Meriba

Meriba zou drie dagen na aangifte naar Nederland zijn vertrokken...


Of er aangifte is gedaan tegen Romano Meriba moet volgens hoofdinspecteur Humprey Naarden van de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname nog worden onderzocht. De voorlichtingsafdeling was gisteren nog niet op de hoogte van een mogelijke aangifte, aldus vandaag, vrijdag 6 september 2019.

'Wij hebben nog geen officiële melding gekregen of dit waar is.' Naarden heeft volgens eigen zeggen de berichtgeving in de media ook gevolgd.

Meriba, de pleegzoon van president Desi Bouterse en een beruchte crimineel, zou samen met vier anderen een zekere G.P. zwaar hebben mishandeld na een mislukte drugsdeal waarbij cocaïne naar Nederland zou moeten worden gesmokkeld. Het slachtoffer zou hebben verklaard, dat hij de coke nooit gekregen heeft. Dat Naarden niet op de hoogte is, is opmerkelijk.

Uit stukken die de Ware Tijd onder ogen heeft gehad, blijkt dat vorige week vrijdag wel degelijk aangifte is gedaan. Naar verluidt zou Meriba afgelopen maandag, dus drie dagen later, op het vliegtuig naar Nederland zijn gestapt, wat binnen justitiële kringen de wenkbrauwen heeft doen fronsen.

Meriba is vaak met Justitie in aanraking gekomen. Zo is hij in mei 2018 door de rechter veroordeeld tot een celstraf van drieënhalf jaar onder aftrek van voorarrest na een eis van tien jaar. Hij werd met drie anderen veroordeeld voor betrokkenheid bij een gewelddadige overval. in 2015 in de Bonistraat te Paramaribo-Noord. De veroordeelden zijn toen in verband gebracht met een maffiaorganisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gedurende de gehele behandeling van deze zaak geen duidelijkheid verschaft over deze aantijging, maar noemde Meriba wel het brein achter de beroving.

In 2005 kreeg Meriba vijftien jaar celstraf voor roof en doodslag. Nadat zijn pleegvader president was geworden, verleende die hem op wettelijke grond gratie. In 2002 zat Meriba ook vast voor poging tot moord op de toenmalige Nederlandse ambassadeur Ruud Treffers. Hij zou een handgranaat naar diens residentie aan de Anton Dragtenweg hebben gegooid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten