dinsdag 9 juli 2019

Doksenclub wordt belemmerd om nog fatsoenlijk zaken te doen in euro's

Tot tweemaal toe is de vergunning voor uitvoer euro's door Deviezencommissie afgewezen


De voorraad voerproducten van Doksenclub is tot een minimum geslonken en sommige voersoorten zijn niet meer leverbaar, omdat tot tweemaal toe de vergunning voor uitvoer van euro's door de Deviezencommissie is afgewezen. Sedert enige weken kan Doksenclub wel contante euro’s maar geen girale euro’s kopen bij de lokale banken en/of cambio’s om aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen voor haar leveranciers, aldus Starnieuws vandaag, dinsdag 9 juli 2019.

In het verleden heeft Doksenclub zelf grote bedragen liquide middelen naar Nederland gebracht, 'overigens niet zoals op Facebook werd gesuggereerd, doch geheel in lijn met de Surinaamse en Nederlandse wetgeving. De gelden zijn telkenmale door de Nederlandse douane geaccordeerd en mochten derhalve worden ingevoerd in Nederland', zegt de Nederlandse directeur van Doksenclub, Gerard van den Bergh.

Beide keren zijn de verzoeken voor een vergunning afgewezen met als reden 'dat wij ons moeten wenden tot de lokale banken voor internationale overboekingen, ondanks de vele kopie mails van de diversen banken dat zij geen (girale) euro’s ter beschikking hadden bleef de Deviezencommissie bij haar standpunt.'

Volgens diverse medewerkers van de overheid zou een vergunning niet worden afgegeven, omdat men zeker wist dat alle gelden vanuit Suriname zouden worden aangehouden door de douane en of het Openbaar Ministerie.

Van Den Bergh zegt in een persbericht, dat aantoonbare mailwisseling tussen Doksenclub en de competente autoriteiten van Nederland daar tot nu toe geen verandering in heeft gebracht. 'Wij hopen dat wij op korte termijn alsnog een vergunning tot uitvoer van liquide middelen kunnen krijgen,' zegt Doksenclub.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten